Ευελιξία και ασφάλεια στην εργασία, η θέση της Ελλάδας στο άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ
Τη θέση πως στο ζήτημα της απασχόλησης η ευελιξία θα πρέπει να συνδυάζεται με την ασφάλεια στην εργασία υποστήριξε η Ελλάδα, στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ, που πραγματοποιείται στην πόλη Βίλαχ της νότιας Αυστρίας.
Τη θέση πως στο ζήτημα της απασχόλησης η ευελιξία θα πρέπει να συνδυάζεται με την ασφάλεια στην εργασία υποστήριξε η Ελλάδα, στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ, που πραγματοποιείται στην πόλη Βίλαχ της νότιας Αυστρίας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Παρατηρητηρίου Απασχόλησης Βασίλειος Ντερτιλής, που εκπροσώπησε τον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο, τόνισε πως απαραίτητο για μια επιτυχία θα είναι να υπάρξει ορισμός της ευελιξίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ για μια εποικοδομητική συζήτηση θα πρέπει να δοθεί ουσία και ορισμός στα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους. Το θέμα, όπως είπε, είναι σημαντικό και απασχολεί την ΕΕ και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει συναντίληψη.
Στο θέμα της κοινωνικής πολιτικής, που αποτελεί το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί το άτυπο συμβούλιο, ο κ. Ντερτιλής επισήμανε την ανάγκη τα μέτρα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού να εντάσσονται σε μια κοινή στρατηγική. Στην Ελλάδα αυτή η στρατηγική εντάχθηκε στο Εθνικό Μεταρρυθμιστικό Πρόγραμμα, σημείωσε.
Τα συμπεράσματα του άτυπου συμβουλίου του Βίλαχ θα τεθούν στο Συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων στις 10 Μαρτίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.