Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ενισχύεται με 34 εκατ. ευρώ η δημιουργία οκτώ νέων Βιομηχανικών Πάρκων στην περιφέρεια

Ενισχύεται με 34 εκατ. ευρώ η δημιουργία οκτώ νέων Βιομηχανικών Πάρκων στην περιφέρεια

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των επιχειρηματικών εχεδίων που αφορούν στην οργάνωση οκτώ νέων Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Πάρκων που υλοποιούνται στις περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας.

27

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των επιχειρηματικών εχεδίων που αφορούν στην οργάνωση οκτώ νέων Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Πάρκων που υλοποιούνται στις περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, συνολικού ύψους 34 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, πρόκειται για τη «σημαντικότερη παρέμβαση που γίνεται γύρω από το βιομηχανικό ιστό της χώρας μας, όπου μπορούν να εγκατασταθούν και να μετεγκατασταθούν επιχειρήσεις εύκολα, απλά και γρήγορα χωρίς να εμπλέκονται με γραφειοκρατικές διαδικασίες ή με εμπλοκές στη δικαιοσύνη».

Με τα επιλέξιμα έργα των προγραμμάτων που έχουν υποβληθεί και συγχρηματοδοτούνται από το Γ΄ΚΠΣ και τα αντίστοιχα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα στο δεύτερο κύκλο, ενισχύονται με ποσοστά χρηματοδότησης 40% τα έργα στις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, με ποσοστό 35% τα έργα στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και με 50% τα έργα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τη Δυτική Ελλάδα.

Τα έργα θα τελειώσουν μέχρι το 2008 εντός έκτασης 2.628 στρεμμάτων για εγκατάσταση και μετεγκατάσταση επιχειρήσεων.

Το Βιομηχανικό Πάρκο Καστοριάς έχει χρηματοδότηση 3.196.000 ευρώ, το Βιοτεχνικό Πάρκο Κατερίνης 1.683.000 ευρώ, το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας 1.865.000 ευρώ, το Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου Κρήτης 5.171.000 ευρώ, το Βιοτεχνικό Πάρκο Σερρών 2.277.000 ευρώ, το Βιοτεχνικό Πάρκο Πτολεμαΐδας 3.213.000 ευρώ και το Βιοτεχνικό Πάρκο Ορμενίου 6.012.000 ευρώ. Στο Βιοτεχνικό Πάρκο στην Πάτρα, η χρηματοδότηση φτάνει τα 10.100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα θα αποδοθούν: 302 στρέμματα στο ΒΙΠΑ Καστοριάς, 85 στρέμματα στο ΒΙΟΠΑ Κατερίνης, 131 στρέμματα στο ΒΙΟΠΑ Καβάλας, 250 στρέμματα στο ΒΙΟΠΑ Αγ.Νικολάου, 122 στρέμματα στο ΒΙΟΠΑ Σερρών, 505 στρέμματα στο ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας, 633 στρέμματα στο ΒΙΟΠΑ Ορμενίου και 600 στρέμματα στο ΒΙΟΠΑ Πάτρας.

Η σημερινή ανακοίνωση για τα οκτώ νέα Βιομηχανικά και Βιοτεχνικά Πάρκα είναι συνέχεια προηγούμενης απόφασης με την οποία δημιουργήθηκαν άλλα οκτώ Βιομηχανικά και Βιοτεχνικά Πάρκα συνολικού ύψους 64,2 εκατ. ευρώ, όπου και εκεί δημιουργούνται προϋποθέσεις για εγκατάσταση και μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε 4.642 στρέμματα.

Συνολικά, έχουν υπογραφεί αποφάσεις με τις οποίες εγκρίνονται κονδύλια ύψους 141 εκατ. ευρώ, από τα 180 εκατ. ευρώ του προγράμματος, με τα οποία αναβαθμίζονται 27 Βιομηχανικές Περιοχές, δημιουργούνται τρεις καινούργιες Βιομηχανικές Περιοχές Εθνικής Εμβέλειας και δημιουργούνται 16 νέα Βιοτεχνικά Πάρκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο