Διαγραφή οφειλών 1,35 δισ. ευρώ για 75.000 αγρότες λόγω της ρύθμισης για τα πανωτόκια
Μεγάλη ωφέλεια για 75.000 αγρότες, τις περιπτώσεις των οποίων εξέτασε και υπήγαγε στο νόμο για τα πανωτόκια η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, προέκυψε μετά τη διαγραφή οφειλών τους, ύψους 1,35 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΑΤΕbank.
71
Μεγάλη ωφέλεια για 75.000 αγρότες, τις περιπτώσεις των οποίων εξέτασε και υπήγαγε στο νόμο για τα πανωτόκια η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, προέκυψε μετά τη διαγραφή οφειλών τους, ύψους 1,35 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΑΤΕbank.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, εκτός της μείωσης οφειλών σε ποσοστό 70% κατά μέσο όρο, εξίσου σημαντική είναι η ωφέλεια, μετά το χάρισμα, και για το εναπομείναν υπόλοιπο των οφειλών των αγροτών, αφού μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να αποπληρώνεται σε δέκα αντί των επτά χρόνων που προβλέπει ο νόμος, με διετή περίοδο χάριτος και επιτόκιο 5% αντί 10,5% (8 + 2,5% τόκοι υπερημέριας)· μείωση που ισοδυναμεί με το μισό του μέχρι τότε ισχύοντος επιτοκίου.
«Όσα διαφορετικά γράφονται κατά καιρούς για το θέμα αυτό αποτελούν παραπληροφόρηση για τους αγρότες, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία ρύθμισης των οφειλών τους, για να αποφύγουν να πληρώνουν διπλάσιο επιτόκιο χωρίς λόγο» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Όπως επισημαίνεται, «αυτή είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία που παρέχει η Πολιτεία για ρύθμιση των αγροτικών χρεών και δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε σκέψη εφαρμογής παρόμοιας ευνοϊκής ρύθμισης στο μέλλον».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χωρίς συμφωνία αποχωρεί ο Βανς από το Ισλαμαμπάντ – Τι αναφέρει η ιρανική πλευρά
- Αϊτή: Τραγωδία σε δημοφιλές αξιοθέατο – Τουλάχιστον 30 νεκροί σε ποδοπάτημα, ανάμεσά τους παιδιά
- Στήθηκαν από τα ξημερώματα οι σούβλες στο κέντρο της Αθήνας
- Ο Ρόμπινσον στο στόχαστρο της Ζαλγκίρις και της… Euroleague
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Ζήτησε συγγνώμη για τη Zαγρούτα που μπέρδεψε με Γιόντελινγκ στο Coachella
- Σύρος: Σε σταθερή κατάσταση ο 13χρονος που τον δάγκωσε οχιά
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442