Προωθείται νομοθεσία για τη διαχείριση της δημόσιας πληροφορίας
Την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία στης κοινοτικής οδηγίας για τη χρήση της δημόσιας πληροφορίας αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή. Η διαχείριση της δημόσιας πληροφορίας θα πατάξει την γραφειοκρατία και θα προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα.
Την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία στης κοινοτικής οδηγίας για τη χρήση της δημόσιας πληροφορίας αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή.
Η διαχείριση της δημόσιας πληροφορίας θα διευκολύνει και την πάταξη της γραφειοκρατίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ τόνισε ότι τίθενται εγγυήσεις ώστε να μην παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα και να διασφαλίζεται το εμπορικό, οικονομικό και βιομηχανικό απόρρητο.
Πρόκειται για τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Δημόσια Διοίκηση που είτε τις διαμορφώνει η ίδια, είτε από την επικοινωνία της με τους πολίτες.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, καθιερώνει ενιαίους κανόνες για τα κράτη-μέλη και σημείωσε ότι και η οικονομική διάσταση της δημόσιας πληροφορίας είναι μεγάλη, αφού υπολογίζεται ότι πρόκειται για το 1% του ΑΕΠ της ΕΕ.
Επίσης, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, εξαιρούνται πληροφορίες που αφορούν θέματα δημόσιας τάξης και εθνικής άμυνας. Τόνισε, τέλος, ότι θεσπίζονται και ρυθμίσεις ώστε να αποφεύγεται η κερδοσκοπία ιδιωτών από τη διαχείριση της δημόσιας πληροφορίας.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.