Δύο νέα στέγαστρα θα προστατεύσουν τα αρχαία της Φαιστού
Δύο νέα στέγαστρα πρόκειται, με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να καλύψουν και να προστατεύσουν δύο μεγάλους χώρους του ανακτόρου της Φαιστού: Το παλαιό ανάκτορο και τα λεγόμενα «βασιλικά διαμερίσματα».
43
Δύο νέα στέγαστρα πρόκειται, με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να καλύψουν και να προστατεύσουν δύο μεγάλους χώρους του ανακτόρου της Φαιστού: Το παλαιό ανάκτορο και τα λεγόμενα «βασιλικά διαμερίσματα».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, το έργο είναι ενταγμένο στο Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς τα τέλη του 2006.
Τα κατάλοιπα του παλαιού ανακτόρου θα καλυφθούν από στέγαστρο 1.220 τ.μ. Πρόκειται για μία αμφιθεατρική κατασκευή, η οποία διαμορφώνεται σε έξι διαφορετικά κεκλιμένα επίπεδα, δίνοντας την εικόνα μιας ανοιγμένης βεντάλιας. Της ίδιας φιλοσοφίας είναι και το μικρότερο στέγαστρο, εμβαδού 800 τ.μ. για την προστασία των βασιλικών διαμερισμάτων.
Εκτός από την αντικατάσταση των στεγάστρων, το πρόγραμμα για την ανάπλαση των μινωικών ανακτόρων της Φαιστού περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση της πορείας των επισκεπτών -και των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα- μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, σήμανση, φύτευση της περιοχής και ανανέωση συστήματος απορροής των ομβρίων υδάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Νεκρός και τραυματίες σε πυραυλική επίθεση του Ιράν
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ελληνική ασπίδα και στην Τουρκία
- Η Bank of America θα καταβάλει 72,5 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει αγωγή κατηγόρων του Έπσταϊν
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 34η αγωνιστική – Πού βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)
- Φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την IPO της SpaceX
- Γιορτή σήμερα 28 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο





