Δέσμες φωτός μεταμόρφωσαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας
Ηλεκτροφωτισμένος, με την υπογραφή του Πιέρ Μπιντό, είναι πλέον ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας. Τα εγκαίνια του «νέου» χώρου έγιναν την Τρίτη παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Π.Τατούλη, αλλά και του Γάλλου ειδικού.
43
Ηλεκτροφωτισμένος είναι από το βράδυ της Τρίτης, με την υπογραφή του Γάλλου ειδικού Πιέρ Μπιντό, ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας.
Διασταυρούμενες δέσμες θερμού και ψυχρού λευκού φωτισμού διαπερνούν περιμετρικά τα 20 στρέμματα του αρχαιολογικού χώρου, επιτρέποντας «μια ειδική ανάγνωση του χώρου» είπε στα εγκαίνια του έργου ο Π.Μπιντό, ομολογώντας την αρχική του αμηχανία να αναλάβει το έργο, δεδομένου ότι -όπως είπε- «η έλλειψη ανάγλυφου στον χώρο δεν επέτρεπε την ανάδειξή του».
Οι 120 προβολείς που χρησιμοποιήθηκαν είναι στημένοι χαμηλά στο έδαφος ώστε να μην ενοχλούν τους επισκέπτες της ημέρας ενώ η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε εξασφαλίζει οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσθεσε ο Πιερ Μπιντό, γνωστός διεθνώς και από τους φωτισμούς του στον Πύργο του Αϊφελ, στο Λούξορ και αλλού.
Η μελέτη και το έργο χρηματοδοτήθηκαν από το εργοστάσιο της ΤΙΤΑΝ, εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ και πραγματοποιήθηκαν υπό την απόλυτη εποπτεία της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας.
«Το φως είναι η διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να προσεγγίζει την αλήθεια» είπε στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την αξία της χορηγίας στην ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού.
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε επίσης την αποφασιστικότητα του υπουργείου να δημιουργήσει, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, το νέο μουσείο της Ελευσίνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Όμιλος Antenna εξαγοράζει τον κορυφαίο οργανισμό Μέσων Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας της Ιταλίας, GEDI, που εκδίδει και τη La Repubblica
- Προπονήθηκε η Εθνική Ανδρών ενόψει των φιλικών με Παραγουάη και Ουγγαρία (pics)
- Ηγέτες της ακροδεξιάς έσπευσαν στη Βουδαπέστη να στηρίξουν τον Όρμπαν, τον πρωτεργάτη του ευρωπαϊκού MAGA
- Ανδρουλάκης: Στα χέρια του η καθαρογραμμένη απόφαση για τις υποκλοπές – «Ντροπιαστική» η εικόνα από τη Λάρισα
- Ο Πάπα Εσιέντου δέχεται απειλές για τη ζωή του λόγω «Χάρι Πότερ»
- Μπαρτομέου: «Όταν ήρθε η ώρα της ανανέωσης του Μέσι, τον έδιωξαν»





