Συναυλία αφιερωμένη στον Φραγκίσκο Λεονταρίτη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Τη συναυλία με τίτλο «Φραγκίσκος Λεονταρίτης, Il Greco, ο Έλληνας συνθέτης της αναγέννησης» φιλοξενεί στις 6 Ιουλίου (20:30) το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιερές Μουσικές».
38
Τη συναυλία με τίτλο «Φραγκίσκος Λεονταρίτης, Il Greco, ο Έλληνας συνθέτης της αναγέννησης» φιλοξενεί στις 6 Ιουλίου (20:30) το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιερές Μουσικές». Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο σε συνεργασία με το Σωματείο Καλλιτεχνικής Έρευνας-Πράξης «Πολυφωνία».
Θα ερμηνευθούν θρησκευτικές και κοσμικές συνθέσεις του Φραγκίσκου Λεονταρίτη (Έλληνας μουσικοσυνθέτης του 16ου αιώνα) συνδυάζοντας αναγεννησιακά όργανα και φωνές. Την διεύθυνση και καλλιτεχνική ευθύνη των συναυλιών έχει ο μαέστρος Νικόλαος Κοτροκόης.
Στη διάρκεια της βραδιάς θα γίνει παρουσίαση της ζωής και του έργου του Φραγκίσκου Λεονταρίτη από τον ερευνητή-μουσικολόγο Γεώργιο Μέντζο.
Το σωματείο καλλιτεχνικής έρευνας-πράξης «Πολυφωνία» ιδρύθηκε από ομάδα φίλων της φωνητικής μουσικής, προκειμένου να κάνουν γνωστή αυτή τη μουσική στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αρχισε τη δραστηριότητά του συμβάλλοντας σε συναυλίες του μουσικού συνόλου «ΠολυΦωνία», απ όπου πήρε και το όνομά του. Σήμερα συνεχίζει τη δράση του στηρίζοντας κλασικά παραδοσιακά και μοντέρνα επαγγελματικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Εχω σύνδρομο του Ναπολέοντα, με τρομάζουν οι μεγαλόσωμοι γκέι άνδρες» είπε ο Σάια ΛαΜπέφ μετά την ομοφοβική επίθεση του
- ΟΗΕ: Τουλάχιστον 30.000 οι εκτοπισμένοι στον Λίβανο λόγω του πολέμου
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι o Γιασικεβίτσιους
- Το Ισραήλ χρησιμοποιεί φορτηγά πλοία στη διαδρομή Λεμεσός-Χάιφα για τον επαναπατρισμό γιατρών
- Δένουν κάβους τα πλοία την Πέμπτη, 5 Μαρτίου – 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ


