Μπαλέτο «Κάντο Χενεράλ» από τη Λυρική στο Ηρώδειο προς τιμήν του Μ.Θεοδωράκη
Ένα από τα πλέον δυναμικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη, το Κάντο Χενεράλ, επέλεξε η Εθνική Λυρική Σκηνή για να γιορτάσει τα 80 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού μουσικοσυνθέτη. Το έργο παρουσιάζεται σε μορφή μπαλέτου στις 21 και 22 Ιουλίου στο Ηρώδειο.
51
Ένα από τα πλέον δυναμικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη, το Κάντο Χενεράλ, επέλεξε η Εθνική Λυρική Σκηνή για να γιορτάσει τα 80 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού μουσικοσυνθέτη. Το έργο παρουσιάζεται σε μορφή μπαλέτου στις 21 και 22 Ιουλίου στο Ηρώδειο.
Η σύλληψη του λιμπρέτου είναι του Βασίλη Νικολαΐδη, ο οποίος βασισμένος στο ποίημα του Νερούδα δραματοποίησε τις εικόνες του, έχοντας ως κεντρικό θέμα τον ίδιο τον ποιητή.
Το μπαλέτο Κάντο Χενεράλ θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, και ειδικότερα, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, χορογραφία Ρέι Μπάρα, σκηνικά Αντώνη Χαλκιά, κοστούμια Γιάννη Μετζικόφ, διεύθυνση χορωδίας Φανής Παλαμίδη και φωτισμούς Γιάννη Θεοδωρίδη.
Τραγουδούν οι Μαρία Φαραντούρη, Σοφία Μιχαηλίδου, Πέτρος Πανδής και Τάσης Χριστογιαννόπουλος.
Χορεύουν οι: Αιμιλία Γάσπαρη, Μαρία Μηλιοπούλου, Νατάσσα Σιούτα, Αλίνα Στεργιανού, Σύνθια Φρυδά, Γιώργος Βαρβαριώτης, Γιάννης Ντοντσάκης, Στράτος Παπανούσης, Ιγκόρ Σιάτσκο, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το Corps de Ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Συγκρούσεις μεταξύ δύο παρατάξεων ανταρτών στην Κολομβία – Πάνω από 20 νεκροί
- Καθημερινοί τρόπο για να βάλεις «στοπ» στο νυχτερινό τσιμπολόγημα
- Καιρός: Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις τη Δευτέρα
- Ξεφουσκώνει το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» με τα νέα όρια
- Αστέρας του Χάρι Πότερ πήγε να βοηθήσει γυναίκα που έκλαιγε στον δρόμο και «έφαγε» κουτουλιά
- Είσαι single και δεν ξέρεις γιατί; Μια έρευνα έχει τις απαντήσεις




