Την αξιοποίηση του παλαιού εργοστασίου της Columbia ζητεί ο Αλ.Αλαβάνος
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού Κ.Καραμανλή για την αξιοποίηση του παλαιού εργοστασίου της Columbia και την ενδεχόμενη μετατροπή του σε Δισκογραφικό Μουσείο και Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Μουσικής κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος.
43
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού Κώστα Καραμανλή για την αξιοποίηση του παλαιού εργοστασίου της Columbia στην περιοχή Προμπονά, στη λεωφόρο Ηρακλείου, και την ενδεχόμενη μετατροπή του σε Δισκογραφικό Μουσείο και Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Μουσικής, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.
Όπωςτονίζει ο Αλ.Αλαβάνος, το εργοστάσιο παραγωγής δίσκων της Columbia λειτούργησε από το 1930 και στους χώρους του έχει γραφεί μεγάλο μέρος της μουσικής ιστορίας της χώρας μας, καθώς έχουν ηχογραφήσει όλοι σχεδόν οι Έλληνες καλλιτέχνες από το 1930 έως σήμερα και έχουν εγγραφεί πάνω από 180.000 ελληνικοί τίτλοι.
«Η μετατροπή του εργοστασίου σε μνημείο της νεότερης βιομηχανικής κληρονομιάς, με την δημιουργία ενός Δισκογραφικού Μουσείου, θα μπορούσε να στεγάσει και να συγκεντρώσει όλο το αρχείο της ελληνικής δισκογραφίας, εξώφυλλα, ετικέτες, φωτογραφικό υλικό, υλικά και μηχανήματα ηχογράφησης, βιβλιοθήκη, ένα κέντρο τεκμηρίωσης και μουσικής έρευνας και ένα πλήθος άλλων συναφών δραστηριοτήτων» σημειώνει ο κ. Αλαβάνος.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η μετατροπή του εργοστασίου σε Δισκογραφικό Μουσείο και Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Μουσικής «θα έδινε μεγάλη ώθηση στην μουσική έρευνα και δημιουργία, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και των περιοχών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου».
Ταυτόχρονα, καταλήγει ο κ.Αλαβάνιος,θα μπορούσε να αξιοποιηθεί χωρίς περιβαλλοντικό κόστος μια μεγάλη περιοχή της πρωτεύουσας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ερωτάται εάν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας του μουσείου, μέσω των κονδυλίων του Δ ΚΠΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νάπολι: Ο Δήμος έτοιμος να απονείμει την τιμητική υπηκοότητα σε Ντε Λαουρέντις
- Τον παγίδεψαν, τον καταδίκασαν, τον εκτέλεσαν – 70 χρόνια μετά, ο Τόμι Λι Γουόκερ αθωώθηκε – «Νέγρος-τέρας»
- Air France και KLM ακύρωσαν τις πτήσεις προς το Ισραήλ και ΗΑΕ για το Σαββατοκύριακο
- Βενετία: Εννέα υπνοδωμάτια, επτά πρόωροι θάνατοι – Μπορεί το «καταραμένο» παλάτι να προσελκύσει αγοραστή;
- «Οι νέοι θα πληγούν περισσότερο από το τσουνάμι της τεχνητής νοημοσύνης» προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ
- Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεσμεύεται να «περάσει» την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, παρά τις αντιρρήσεις



