Σε νέο υψηλό 3,5 ετών έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει πάνω από τις 2.900 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2001, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 2.904,14 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 183,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, εν μέσω ανησυχιών για την κερδοφορία του τεχνολογικού κλάδου.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στη μικρή και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,41% στις 3.428,07 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 1.629,40 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,60% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,29%.
Όλοι σχεδόν οι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (+2,52%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι Ασφάλειες (-0,95%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+3,02% στα 20,50 ευρώ), της Τράπεζας Πειραιώς (-0,41% στα 14,66 ευρώ) και της ΔΕΗ (+0,18% στα 21,94 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 177 σημείωσαν άνοδο, 110 υποχώρησαν και 134 παρέμειναν αμετάβλητες.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας