Παρά το ανοδική έν αρξη των συναλλαγών στη Σοφοκλέους την Τρίτη, η διάσταση απόψεων μεταξύ τραπεζιτών και ΟΤΟΕ για το ασφαλιστικό δημιούργησε πιέσεις που επεκτάθηκαν σε όλη σχεδόν την αγορά, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει με απώλειες 0,65%.
Δύο πρόσωπα παρουσίασε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τρίτη. Στην αρχή της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά φθάνοντας έως τις 2.708,06 μονάδες.
Προς το τέλος των συναλλαγών, όμως, η διάσταση απόψεων μεταξύ τραπεζιτών και ΟΤΟΕ για το ασφαλιστικό δημιούργησε πιέσεις σε Εθνική, Αlpha, Εμπορική, παρασύροντας την υπόλοιπη αγορά.
Τελικώς, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.682 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες κατά 0,65%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,50%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσίασε πτώση κατά 1,48% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,37%.
Με αρνητική μεταβολή έκλεισαν όλοι οι επί μέρους κλαδικοί δείκτες με εξαίρεση των Τηλεπικοινωνιών που ενισχύθηκε κατά 0,98%. Η μετοχή του ΟΤΕ είχε κέρδη 1,76%, στον απόηχο θετικών εκθέσεων από UBS και Morgan Stanley.
Ο κλάδος της Πληροφορικής παρουσίασε τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 2,11% και ακολούθησαν οι κλάδοι των Συμμετοχών και των Βασικών Μετάλλων με απώλειες 1,91% και 1,70% αντίστοιχα.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 159,1 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύθηκαν, 69 έκλεισαν με άνοδο, 230 με πτώση και 54 έμειναν σταθερές.