ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ απορρίπτουν την πρόταση Προβόπουλου για το ασφαλιστικό της Εμπορικής
Το σχέδιο Προβόπουλου για το ασφαλιστικό της Εμπορικής Τράπεζας δεν γίνεται δεκτό από τα συνδικάτα, ήταν το μήνυμα της κοινής σύσκεψης ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ την Τρίτη. Για «πλαγιοκόπηση» του ασφαλιστικού συστήματος έκανε λόγο ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
Το σχέδιο Προβόπουλου για το ασφαλιστικό της Εμπορικής Τράπεζας δεν γίνεται δεκτό από τα συνδικάτα, ήταν το μήνυμα της κοινής σύσκεψης ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ την Τρίτη.
Η ΓΣΕΕ εμφανίζεται να στηρίζει την πρόταση της ΟΤΟΕ για ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει την απεργία του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα την ερχόμενη Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.
Την ίδια μέρα η ΟΤΟΕ καλεί σε πανελλαδική σύσκεψη στελέχη και συνδικαλιστές από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των τραπεζοϋπαλλήλων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο γενίκευσης της κινητοποίησης.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, σχολιάζοντας το σχέδιο Προβόπουλου, έκανε λόγο για «πλαγιοκόπηση» του ασφαλιστικού συστήματος, κάλεσε τους συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ να διατηρήσουν την ενότητά τους και να διαμορφώσουν μια ενιαία θέση για τα ασφαλιστικά προβλήματα των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικότερης κινητοποίησης για το ασφαλιστικό με συμμετοχή της ΓΣΕΕ.
Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Τσουκαλάς κατηγόρησε τους διοικητές των τραπεζών ότι προχωρούν σε «αυτόνομες» προτάσεις για το ασφαλιστικό της κάθε τράπεζας χωριστά, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τους συλλόγους των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ προέβλεψε ότι οι συνδικαλιστές θα απορρίψουν αυτά τα σχέδια.
Στο επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι τα συνδικάτα θα πιέσουν πλέον προς την κατεύθυνση της κυβέρνησης και θα καλέσουν τους αρμόδιους υπουργούς (Αλογοσκούφη, Παναγιωτόπουλο) να πάρουν συγκεκριμένη θέση πάνω στο πρόβλημα που έχει προκύψει.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.