Αισθητή η απουσία του Ηρακλή Παπαλέξη στην απονομή των βραβείων του «Διαβάζω»
Με αισθητή την απουσία του εμπνευστή τους Ηρακλή Παπαλέξη, αλλά με ζωντανή τη μνήμη του, απονεμήθηκαν τα βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω», που φέτος συμπλήρωσαν εννέα χρόνια ζωής. Στη συλλογή Πολύτιμη Λήθη του Αντώνη Φωστιέρη το βραβείο ποίησης.
43
Με αισθητή την απουσία του εμπνευστή τους Ηρακλή Παπαλέξη, αλλά με ζωντανή τη μνήμη του, απονεμήθηκαν την Πέμπτη τα λογοτεχνικά βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω» για το 2004.
Το βραβείο ποίησης απέσπασε η συλλογή Πολύτιμη Λήθη του Αντώνη Φωστιέρη, ο Τάσος Χατζητάτσης έλαβε το βραβείο μυθιστορήματος με το Σα σπασμένα φτερά, ενώ η Βενετία Αποστολίδου βραβεύτηκε για το δοκίμιό της Λογοτεχνία και Ιστορία στη μεταπολεμική Αριστερά. Η παρέμβαση του Δημήτρη Χατζή 1947-1981.
Σύμφωνα με τα Νέα, το διήγημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη Επί ψύλλου κρεμάμενος βράβευσαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής Τιτίκα Δημητρούλια, Αλέξης Ζήρας, Κώστας Καρακώτιας, Ελισάβετ Κοτζιά, Ηλίας Μαγκλίνης, Μισέλ Φάις, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, ενώ απένειμαν το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου -που από φέτος μετονομάζεται σε «Βραβείο Ηρακλής Παπαλέξης»- στη Μαρία Πάουελ για τα Δεσμά αίματος.
Το βραβείο παιδικού βιβλίου μοιράστηκαν η Πόλυ Βασιλάκη (Το χρυσόψαρο του ουρανού) και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος (Καφέ αηδιαστικό μπαλάκι), ενώ το βραβείο εφηβικού βιβλίου έλαβε η Αγγελική Βαρελά με το Καλημέρα, Ελπίδα.
Την υπερπροσπάθεια και την εκστρατεία που είχε ξεκινήσει ο Ηρακλής Παπαλέξης για να αναδειχθούν τα βραβεία σε θεσμό υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή απονομής η διευθύντρια του περιοδικού «Διαβάζω» Βάσω Σπάθη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δανιήλ
- Ψάχνεις value-for-money τηλεόραση; Σου έχουμε 3+1 επιλογές!
- Η Τζένιφερ Γκάρνερ αποκαλύπτει «την πιο σημαντική ταινία στην οποία έχει συμμετάσχει ποτέ»
- Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή – Ομιλίες πολιτικών αρχηγών
- Εξ αναβολής παιχνίδια στη Super League: Δύσκολες αποστολές για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Κύπρος: Στο νησί οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά



