«Φως» στα αρχεία του FBI για τον Τζον Λένον
Το FBI πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα αρχεία που είχε συλλέξει πριν από δεκαετίες για τον Τζον Λένον, έπειτα από σχετική δικαστική εντολή. Το FBI, πάντως, υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων ίσως βλάψει την εθνική ασφάλεια.
38
Το FBI πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα αρχεία που είχε συλλέξει πριν από δεκαετίες για τον τραγουδιστή των Beatles Τζον Λένον, έπειτα από σχετική δικαστική εντολή.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το FBI υποστηρίζει ότι η δημοσιοποίηση των τελευταίων δέκα σελίδων των αρχείων για τον Τζον Λένον θα βλάψει την εθνική ασφάλεια, γιατί οι πληροφορίες προέρχονται από πηγή ασφαλείας ξένης χώρας, η οποία δεν κατονομάζεται.
Ωστόσο, δικαστής αποφάσισε ότι τα αρχεία πρέπει να δημοσιοποιηθούν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Προηγούμενα έγγραφα, που είχαν δημοσιοποιηθεί το 1997 από το FBI, αποκαλύπτουν δωρεές του Λένον σε οργάνωση που σκόπευε να πραγματοποιήσει διαδήλωση διαμαρτυρίας το 1972, κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Σε άλλους φακέλους του FBI, που περιέχουν στοιχεία από το 1971 και το 1972, αποδεικνύεται ότι η αστυνομία της πόλης της Νέας Υόρκης, αλλά και το FBI, επιδίωκαν αλλά δεν κατόρθωσαν να συλλάβουν τον Λένον με την κατηγορία της χρήσης ναρκωτικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο



