Θετικός ο Τατούλης στην πρόταση Αλαβάνου για εμφάνιση παράστασης των Μαρμάρων στο ευρώ
Αξιόλογη χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτισμού Π.Τατούλης την πρόταση του Αλ.Αλαβάνου να τοποθετηθεί στην εθνική όψη του νομίσματος του ενός ευρώ παράσταση από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης.
38
Αξιόλογη χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου να τοποθετηθεί στην εθνική όψη του νομίσματος του ενός ευρώ παράσταση από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση του βουλευτή, ο κ. Τατούλης σημειώνει ότι μια τέτοια κίνηση «θα μπορούσε να συμβάλει στην ευρύτερη προβολή του θέματος της επανένωσης των Γλυπτών, λόγω της ενιαίας κυκλοφορίας του νομίσματος σε τόσα ευρωπαϊκά κράτη».
Η ερώτηση του κ. Αλαβάνου είχε κατατεθεί με αφορμή δηλώσεις ότι μπορεί να εμφανιστεί στην εθνική όψη του νομίσματος το πρόσωπο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο βουλευτής του ΣΥΝ πρότεινε, κατά την πρώτη αναθεώρηση του νομίσματος να επιλεγεί μια παράσταση από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, κάτι που «θα προσέδιδε μια μόνιμη, μεγάλης εμβέλειας διάσταση στο αίτημά μας για την ενοποίησή τους».
Ωστόσο, όπως σημείωσε στην απάντησή του ο κ. Τατούλης, «στην περίπτωση που ληφθεί απόφαση για την τοποθέτηση παράστασης από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χρήσιμο θα ήταν να γίνει επιλογή μεταξύ των Γλυπτών που βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης και όχι αυτών που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Το υπουργείο Πολιτισμού θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό – Διακοπή της κυκλοφορίας
- Ο επίκαιρος αντιπολεμικός λόγος του θρυλικού Μοχάμεντ Άλι
- Γερουλάνος: Εχθρός μας είναι μόνο τα προβλήματα του λαού
- Αισιόδοξος ο Ποτσετίνο: «Οι ΗΠΑ μπορούν να κατακτήσουν το Μουντιάλ»
- Για πρώτη φορά ο 55χρονος οδηγός του τροχαίου στην Παλλήνη εξηγεί πώς έγινε το ατύχημα
- Πρώην NBAers αποθεώνουν τον γιο του Στογιάκοβιτς (vids)




