Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αλλαγές στην οικονομία, δηλώνει ο Γ.Αλογοσκούφης
Έμφαση στην περίοδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος προετοιμάζει δύο νομοσχέδια, το φορολογικό και το αναπτυξιακό, που θα αποτελέσουν σαφή δείγματα της κυβέρνησης της ΝΔ.
27
Έμφαση στην περίοδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος προετοιμάζει δύο νομοσχέδια, το φορολογικό και το αναπτυξιακό, που θα αποτελέσουν σαφή δείγματα της κυβέρνησης της ΝΔ.
Στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος, ο κ. Αλογοσκούφης αποκαλύπτει τους βασικούς άξονες των νομοθετικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει, διαβεβαιώνει ότι δεν θα ακολουθήσει περιοριστική πολιτική και επισημαίνει ότι ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε τομείς που είναι ανοικτοί στον ανταγωνισμό, όπως η βιομηχανία, ο τουρισμός, το εμπόριο και ο κατασκευαστικός κλάδος.
Αναφερόμενος στις τιμές των καυσίμων, ο υπουργός Οικονομίας σημειώνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένας κανόνας που θα «συνδυάζει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ενοποίησης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Τέλος, υπεραμύνεται της δημοσιονομικής απογραφής, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «παίζει το θέατρο του παραλόγου», ενώ σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις εκτιμά πως δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το 2005.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πότε αναμένεται να κορυφωθεί
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Κ’)
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ο πρωθυπουργός της “αριστείας” θα δώσει συγχωροχάρτι για τις “υπηρεσίες” του κ. Λαζαρίδη στα σκάνδαλα;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
- Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα στην Αφαίρεση Όγκων Εγκεφάλου: Οι Σύγχρονες Τεχνικές που Αλλάζουν τα Δεδομένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442