Νέα μείωση της τουριστικής κίνησης αναμένεται το 2004, παρά τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Μειωμένη τουριστική κίνηση και ιδιαίτερα αυξημένες τιμές ξενοδοχείων είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στον ελληνικό τουρισμό λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Χάρη Κοκκώση.
Μειωμένη τουριστική κίνηση και ιδιαίτερα αυξημένες τιμές ξενοδοχείων είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στον ελληνικό τουρισμό λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες, σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Χάρη Κοκκώση.
Με βάση τις μέχρι τώρα κρατήσεις, οι υπηρεσίες του ΕΟΤ αναφέρουν μείωση κατά το α τετράμηνο του 2004 της τάξης του 18%-21% σε σχέση με πέρυσι, αν και η κατάσταση αλλάζει άρδην όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, όπως δήλωσε ο κ. Κοκκώσης.
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στη συνέχεια θα υπάρξει σχετική ανάκαμψη και το αισιόδοξο σενάριο θα είναι η φετινή τουριστική χρονιά, αν και Ολυμπιακή, να κλείσει με μείωση 8%.
Για το ζήτημα των αυξημένων τιμών σε πολλά ελληνικά ξενοδοχεία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ. Κοκκώσης επιβεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ έχει αρνηθεί να εγκρίνει προς το παρόν τιμές για το 2004, βρίσκοντάς τις υπερβολικές.
Σε ακραίες περιπτώσεις οι τιμές είναι επτά ή και οκτώ φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τις περυσινές, αν και οι περισσότερες είναι αυξημένες κατά 50% έως 100%, με μέση αύξηση της τάξης του 70-80%.
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ απηύθυνε παραινέσεις για εκλογίκευση των τιμών αλλά πρόσθεσε ότι «είναι ελεύθερη αγορά και ο καθένας διεκδικεί ό,τι μπορεί να διεκδικήσει», ρισκάροντας έτσι φυσικά να μη βρει πελάτες.
Ακόμη, τόνισε ότι πολλοί ξενοδόχοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μερικοί προσπαθούν ευκαιριακά να μεγιστοποιήσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους.
Ο κ. Κοκκώσης επεσήμανε ότι δεν προβλήθηκε επαρκώς σε επίπεδο διεθνούς προβολής η διασύνδεση των Ολυμπιακών Αγώνων με τον ελληνικό τουρισμό και τώρα, «στο και πέντε», καταβάλλεται μια συμπληρωματική διαφημιστική καμπάνια.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.