Ικανοποίηση στην ευρωζώνη για το «μήνυμα» της G7 – Καμία συζήτηση για το ευρώ
Την ικανοποίηση τους σχετικά με την ανακοίνωση της G7 για τις συναλαγματικές ισοτιμίες εξέφρασαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, ενώ παράλληλα επανέλαβαν ότι δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο παρέμβασης στις αγορές συναλλάγματος.
Την ικανοποίηση τους σχετικά με την ανακοίνωση της G7 για τις συναλαγματικές ισοτιμίες εξέφρασαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), ενώ παράλληλα επανέλαβαν ότι δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο παρέμβασης στις αγορές συναλλάγματος.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών της G7 τάχθηκαν το περασμένο Σάββατο κατά των «υπερβολικών διακυμάνσεων» των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ανακοίνωση την οποία οι αγορές εξέλαβαν ως απουσία πρόθεσης παρέμβασης στις αγορές για την αποτροπή της περαιτέρω διολίσθησης του δολαρίου.
Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε ότι δεν έγινε συζήτηση στο Eurogroup για το ενδεχόμενο παρέμβασης, ενώ ο Ολλανδός ομόλογός του είπε ότι η τρέχουσα ισοτιμία του ευρώ δεν προκαλεί ανησυχία.
«Το κλίμα ήταν θετικό και όλοι ήταν ευχαριστημένοι με την ανακοίνωση της G7, καθώς ήταν ανάλογη με την ανακοίνωση του Eurogroup» είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, το ευρώ ενισχύεται περαιτέρω την Τρίτη έναντι του αμερικανικού νομίσματος, πλησιάζοντας τα 1,28 δολάρια, ενώ το πράσινο νόμισμα υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των 11 τελευταίων ετών έναντι της στερλίνας.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας