
«Εκάβη» με την υπογραφή του Σπύρου Ευαγγελάτου στην Επίδαυρο
Μια «απελπισμένη κραυγή απόγνωσης» είναι για τον Σπύρο Ευαγγελάτο η παράσταση της «Εκάβης», που θα παρουσιάσει στις 25 και 26 Ιουλίου στην αρχαία Επίδαυρο το Αμφι-Θέατρο με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ομώνυμο ρόλο της Τρωαδίτισσας αιχμάλωτης.
38
Μια «απελπισμένη κραυγή απόγνωσης» είναι για τον Σπύρο Ευαγγελάτο η παράσταση της «Εκάβης», που θα παρουσιάσει στις 25 και 26 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το Αμφι-Θέατρο με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ομώνυμο ρόλο της Τρωαδίτισσας αιχμάλωτης.
Μετά την αποχώρηση της Αννας Συνοδινού για λόγους υγείας, το ρόλο ανέλαβε η έμπειρη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, που έχει δυο φορές ακόμα στο παρελθόν ερμηνεύσει την Εκάβη, μια με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και μια με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.
Ο ιδρυτής του Αμφι-Θεάτρου Σπύρος Ευαγγελάτος έχει υπογράψει τη σκηνοθεσία, αλλά και τη μετάφραση του κορυφαίου έργου του Ευριπίδη και, όπως σημειώνει σχετικά, «πρόκειται για μια κραυγή ενάντια στα δεινά του πολέμου».
Το ρόλο της κόρης της Εκάβης, της Πολυξένης, ερμηνεύει η Λήδα Τασσοπούλου, ενώ άλλους βασικούς ρόλους κρατά μια διαλεκτή ομάδα ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Ροζάκης και Κώστας Αθανασόπουλος. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Κουρουπός και τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε η Αγνή Ντούτση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Παραιτούνται πριν τους «πάρει τις δουλειές» – Όταν ο αλγόριθμος σου «χτυπά την πόρτα»
- Ελβετία: Υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση των social media από ανήλικους
- Επεισοδιακή καταδίωξη 19χρονου στο Χαλάνδρι – Τράκαρε με τους αστυνομικούς, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
- Premier League: Τα 10 πιο «ηχηρά» ονόματα που μένουν χωρίς συμβόλαιο το καλοκαίρι
- Συνελήφθη 19χρονος που εκβίαζε ανήλικους και τους αποσπούσε χρήματα – Από έναν 14χρονο είχε πάρει 10.000 ευρώ
- Κόντρα Σδούκου-Αποστολάκη για τους «πελάτες» της Δεξιάς: «Εποχές γερμανοτσολιάδων» – «Πανικόβλητη κυβερνητική προπαγάνδα»





