Στο φιλότεχνο κοινό από την 1η Ιουλίου οι νέοι χώροι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Τα νέα τμήματα του ΜΜΑ, με τα οποία σταδιακά ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο κέντρο πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων στην Ελλάδα, παρουσίασε την Τρίτη ο Χρ.Λαμπράκης. Παρόντες ο Ευ.Βενιζέλος και ο Χρ.Πάχτας, οι οποίοι παρέλαβαν το έργο.
38
Τα νέα τμήματα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με τα οποία σταδιακά ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο κέντρο πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων στην Ελλάδα, παρουσίασε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΜΜΑ Χρήστος Λαμπράκης. Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας, οι οποίοι παρέλαβαν το έργο.
Συγκεκριμένα, παρουσιάσθηκαν η νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αλεξάνδρα Τριάντη», το κεντρικό φουαγιέ κυκλοφορίας κοινού, το εντυπωσιακό μαρμάρινο αίθριο, καθώς και η εξέλιξη των εργασιών της ανάπλασης του πάρκου, στο οποίο θα λειτουργήσει ο πολιτισμικός χώρος «Αριστοτέλης Ωνάσης».
Η νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αλ.Τριάντη» έχει χωρητικότητα 1.750 ατόμων, παρέχει μεγάλες σκηνικές ευκολίες, ενώ με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της θα μπορεί να φιλοξενήσει ποικίλλες εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων, όπως διεθνή επιστημονικά συνέδρια, μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις.
Η «καρδιά» και το σημείο αναφοράς ολόκληρου του συγκροτήματος, νέου και παλαιού, είναι το κεντρικό φουαγιέ εισόδου, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με το αίθριο, έτσι ώστε το δεύτερο να αποτελεί τη φυσική προέκταση του πρώτου. Το κεντρικό φουαγιέ, εν είδη στεγασμένου δρόμου, συνδέει τις δύο νέες κύριες εισόδους του ΜΜΑ από Β.Σοφίας και Π.Κόκκαλη.
Το αίθριο είναι η φυσική προέκταση των εσωτερικών χώρων του Μεγάρου προς το ύπαιθρο. Διαθέτει χώρους αναψυχής και επικοινωνίας, χώρο για υπαίθριες καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις, ενώ προσφέρει φυσικό φωτισμό στους περιβάλλοντες υπόγειους εσωτερικούς χώρους του Μεγάρου.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά και η ανάπλαση του πάρκου. Σχεδόν ολόκληρο το νέο τμήμα έχει καλυφθεί με χώμα και ένα τμήμα έχει ήδη φυτευτεί με πράσινο. Το τμήμα, όπου θα λειτουργήσει ο πολιτισμικός χώρος «Αρ.Ωνάσης», θα αποδοθεί ολοκληρωμένος στο κοινό φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.
Στην τελική φάση παράδοσης βρίσκεται και το υπόγειο τριώροφο πάρκινγκ συνολικής χωρητικότητας 750 αυτοκινήτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Καθ΄οδόν για το Άμπου Ντάμπι αντιπροσωπίες του Κιέβου, της Μόσχας και των ΗΠΑ – «Αγκάθι» το εδαφικό
- Τεστ αίματος ανιχνεύει τη νόσο του Crohn χρόνια πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων
- Επίθεση σε 16χρονο στο Άλσος Συγγρού – Τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου




