Ο Γιάννης Κακλέας στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
Τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας αναλαμβάνει ο Γιάννης Κακλέας, ευθύνη γνώριμη στον σκηνοθέτη από την προηγούμενη θητεία του εκεί την τριετία 1989 - 91.
38
Τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας αναλαμβάνει ο Γιάννης Κακλέας, ευθύνη γνώριμη στον σκηνοθέτη από την προηγούμενη θητεία του εκεί την τριετία 1989 – 91.
Μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία τη Δευτέρα, ο Γ.Κακλέας σπεύδει να ανακοινώσει την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και να δηλώσει ότι το πρώτο του βήμα στην Καλαμάτα θέλει να είναι ένα κάλεσμα προς όλο το φάσμα του θεατρόφιλου κοινού.
Η νέα θητεία του θα αρχίσει με το ανέβασμα του έργου της Ξένιας Καλογεροπούλου «Το σκλαβί», που ελπίζει να προσελκύσει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους θεατές.
Εκφράζει επίσης την άποψη ότι τα τελευταία χρόνια το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας πέρασε μια κρίση ταυτότητας με ευκαιριακές συνεργασίες, κάτι που δεν βοήθησε να αναπτυχθεί ένας βασικός καλλιτεχνικός πυρήνας σε συνδυασμό με το ντόπιο δυναμικό.
Επιθυμία του, τέλος, είναι να υπάρξει μια νέα θεατρική στέγη για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, όπου θα ανέβουν έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του





