Οι Ντάλας Μάβερικς πέρασαν «στο καλάθι» και από τη Γιούτα
Με ένα τρίποντο, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα στο Σολτ Λέικ Σίτι, ο Νικ Βαν Έξελ χάρισε στους Ντάλας Μάβερικς τη νίκη επί των Γιούτα Τζαζ, και μάλιστα με ένα καλάθι διαφορά. Καλύτερος συνολικά παίκτης των νικητών ήταν ο Ντιρκ Νοβίτζκι.
O Νικ Βαν Έξελ αποδείχθηκε… συνώνυμο της ψυχραιμίας, αφού λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα στο Σολτ Λέικ Σίτι, με μια «βόμβα» τριών πόντων κατέστρεψε τις ελπίδες των Γιούτα Τζαζ και χάρισε μια εκπληκτική νίκη στους Ντάλας Μάβερικς με ένα καλάθι διαφορά (92-90).
Καλύτερος συνολικά παίκτης των νικητών ήταν ο Ντιρκ Νοβίτζκι με 25 πόντους στο ενεργητικό του. Τον ακολούθησε ο Στιβ Νας με άλλους 20 πόντους και έξι ασίστ. Ο Βαν ;Eξελ πέτυχε συνολικά 12 πόντους, ενώ από την πλευρά των Τζαζ, που είδαν τη νίκη να γλιστρά μέσα από τα χέρια τους, την καλύτερη απόδοση είχε ο Ματ Χάρπρινγκ με 20 πόντους.
Στο Ιστ Ράδερφορντ, έγινε φοβερό παιχνίδι και οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς πανηγύρισαν μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στους Σιάτλ Σούπερσόνικς με 109-108. Ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση, εκεί όπου οι γηπεδούχοι στάθηκαν πιο τυχεροί, ενώ είχαν σε εξαιρετική μέρα τόσο τον Τζέισον Κιντ όσο και τον Κένιον Μάρτιν.
Ο Μάρτιν έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του καθώς πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ και έκανε ένα καθοριστικό κόψιμο που έδωσε τη δυνατότητα στον Κιντ να επιχειρήσει σουτ τριών πόντων και να ευστοχήσει 1:31 πριν από το τέλος της παράτασης. Ο Κιντ τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ.
Στο Φοίνιξ, το παιχνίδι των Σανς με τους Σικάγο Μπουλς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και οι γηπεδούχοι, πιο ψύχραμοι στις τελευταίες φάσεις πήραν τελικά τη νίκη με 115-111 στην παράταση. Στέφον Μάρμπουρι και Σον Μάριον πέτυχαν από 36 πόντους βοηθώντας το Φοίνιξ να αποφύγει μία εντός έδρας ήττα.
Στο Μαϊάμι, ο Έντι Τζόουνς πέτυχε 26 πόντους και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην εύκολη νίκη των Χιτ επί των Ατλάντα Χοκς με είκοσι πόντους διαφορά (99-79).
Στο Όκλαντ, ο Τρόι Μέρφι ήταν αυτός που οδήγησε τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στη νίκη επί των Μέμφις Γκρίζλις, έχοντας στο ενεργητικό του 21 πόντους και 13 ριμπάουντ. Πολύ καλός και ο Γκάρι Αρίνας που πέτυχε, επίσης, 21 πόντους, ενώ από τους Γκρίζλις καλύτερος ήταν ο Πο Γκασόλ με 20 πόντους.
Τέλος, στη Νέα Ορλεάνη, ο Τζαμάλ Μάσμπερν είχε στο ενεργητικό του 30 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Χόρνετς στη νίκη επί των Σέλτικς με 103-96. Πολύ καλός και ο Ντέιβιντ Γουέσλεϊ με 18 πόντους, ενώ από την ομάδα της Βοστώνης ξεχώρισε ο Πολ Πιρς με 27 πόντους.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Δείτε αναλυτικά μέρες και ώρες των αγώνων των Game 1 και 2 των playoffs της Euroleague - Πότε θα παίξει ο Ολυμπιακός και αν περάσει από το play in ο Παναθηναϊκός
Ο Σκότι Ουίλμπεκιν έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν και μεταξύ άλλων, μίλησε σε συνέντευξή του για την περίοδο που απολύθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τη Μακάμπι.