38

Με μεγάλη δόση περιφρόνησης αντιμετώπισε η Μέριλ Στριπ τον ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων της για ένα βραβείο Όσκαρ. Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα ηθοποιός, που ήταν υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο 12 φορές και το κέρδισε δύο, δήλωσε ότι «η πιο λαμπρή γιορτή του κόσμου του κινηματογράφου έχει μεταβληθεί σε προεκλογική εκστρατεία».

Μιλώντας στην εφημερίδα Daily Telegraph η Μέριλ Στριπ δήλωσε: «Θεωρώ εξαιρετικά ανησυχητικό ότι όλη αυτή η διαδικασία για τα Όσκαρ μοιάζει με πολιτική εκστρατεία. Είναι μια πολύ αηδιαστική διαδικασία. Σε λίγο θα βάζουν και διαφημίσεις στην τηλεόραση για την καλύτερη ταινία, τον καλύτερο ηθοποιό και άλλα σχετικά» τόνισε η 53χρονη ηθοποιός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, βέβαιο θεωρείται ότι η Μέριλ Στριπ θα είναι υποψήφια για το Όσκαρ α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία The Hours και για το Όσκαρ β γυναικείου ρόλου για την ταινία Adaptation. Έτσι θα μοιραστεί τον τίτλο της ηθοποιού με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων με την Κάθριν Χέμπορν.

Οι υποφηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ θα ανακοινωθούν την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ