Αφιέρωμα σε τέσσερις Ελληνίδες σκηνοθέτιδες στην Ουάσινγκτον
Στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Γυναικών της Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και το ΕΚΚ, διοργανώνει κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο σε Ελληνίδες σκηνοθέτιδες.
38
Στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Γυναικών της Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, διοργανώνει κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο σε Ελληνίδες σκηνοθέτιδες.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου. Τίτλος του είναι «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος μέσα από το Φακό των Γυναικών» και στο πλαίσιό του θα προβληθούν ταινίες της Μαρίας Ηλιού, της Λουκίας Ρικάκη, της Στέλλας Θεοδωράκη και της Λάγιας Γιούργου.
Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθούν η Αλεξάνδρεια της Μαρίας Ηλιού, το Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις της Λουκίας Ρικάκη, το Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα της Στέλλας Θεοδωράκη και το Αύριο θα ναι αργά της Λάγιας Γιούργου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι θα γίνει στην Ελλάδα
- Μπαρτζώκας: «Βλέπετε τι μάχη γίνεται στην 10η, 11η θέση, παλεύουν ομάδες με τρομερό ρόστερ και καλούς προπονητές»
- Χέιζ-Ντέιβις: «Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι»
- Γουλβς – Λιβερπουλ 1-3: Πήρε εκδίκηση και πέρασε στα προημιτελικά του FA Cup
- Θέλτα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: «Διπλό» με buzzer beater του Βαλβέρδε στο 90+4′
- Αταμάν: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη» (vid)

