Γονιδιακής προέλευσης η συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά
Λονδίνο: Η χαρακτηριστική "κοιλίτσα" που αποτελεί το ιδίωμα όσων συνηθίζουν να το "τσούζουν" λίγο περισσότερο δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του αλκοόλ αλλά και μιας γονιδιακής μετάλλαξης, υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Internal Medicine.
Λονδίνο: Η χαρακτηριστική “κοιλίτσα” που αποτελεί το ιδίωμα όσων συνηθίζουν να το “τσούζουν” λίγο περισσότερο δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του αλκοόλ αλλά και μιας γονιδιακής μετάλλαξης, υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Internal Medicine.
Συγκεκριμένα, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Νάπολης, με επικεφαλής το Δρ. Πασκουάλε Στρατσούλο, ανακάλυψαν ότι υπεύθυνο για το συγκεκριμένο τύπο παχυσαρκίας είναι μια ουσία που ονομάζεται “μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης” (ACE) το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Οι Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν τις παραλλαγές του συγκεκριμένου ενζύμου στο σώμα 959 υγιών ανδρών, ηλικίας από 25 έως 75 ετών και ανακάλυψαν ότι μια από αυτές, που φέρει την ονομασία “DD” πιθανότατα ευθύνεται για τη συσσώρευση λίπους γύρω από το στομάχι.
Μάλιστα, η ύπαρξη της εν λόγω παραλλαγής, όπως τονίζουν οι ερευνητές, είναι ενδεικτική της τάσης για την εμφάνιση του συγκεκριμένου τύπου παχυσαρκίας με το πέρασμα των ετών και διπλασιάζει τις πιθανότητες εκδήλωσης της τελευταίας.
Ωστόσο, η ομάδα των Ιταλών επιστημόνων τόνισε ότι πιθανότατα απαιτείται περαιτέρω έρευνα, καθώς η μελέτη εντοπίστηκε αποκλειστικά σε Ιταλούς άνδρες.
health.in.gr
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – 2η ημέρα: Πηγαδάκια, πρωτοκλασάτοι και οι ψηφοφορίες που έδειξαν ισορροπίες
- Grand Prix Ιαπωνίας: Νικητής ξανά ο Κίμι Αντονέλι (pic)
- Μουντιάλ χωρίς brands
- Στη φυλακή ακόμα τέσσερις για το κύκλωμα απάτης με το ΦΠΑ, ανάμεσά τους και πρώην παίκτης ριάλιτι
- Ωρα της Γης: Η στιγμή που η Αθήνα «έσβησε» – Το Παναθηναϊκό Στάδιο και η Ακρόπολη στο σκοτάδι
- O Χεζόνια, ο Ραζνάτοβιτς και τα σενάρια για το μέλλον του στη Euroleague
- Πρέπει ο σκύλος να χαιρετά όλους στη βόλτα; – Τι ισχύει πραγματικά
- «Το σε λίγο δεν ήρθε ποτέ» – Η συγκινητική ανάρτηση της δασκάλας του 34χρονου δύτη που χάθηκε στα Λιμανάκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/david-wirzba-1kqqPKhn0a4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442