Η ΚΟΑ τιμά τη μνήμη του Αρμένιου συνθέτη Αράμ Χατσατουριάν
Τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αρμένιου συνθέτη Χατσατουριάν γιορτάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Με αφορμή την επέτειο θα δοθεί συναυλία στο ΜΜΑ στις 10 Ιανουαρίου, υπό τη διεύθυνση του μόνιμου μαέστρου της Φιλαρμονικής της Μόσχας Βλαντιμίρ Σίμκιν.
38
Τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αρμένιου συνθέτη Αράμ Χατσατουριάν γιορτάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και με αφορμή την επέτειο αυτή προγραμματίζει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μόνιμος μαέστρος της Φιλαρμονικής της Μόσχας Βλαντιμίρ Σίμκιν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στην αρχή η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει το ρεμβασμό «Δειλινό στην Αρχαία Τανάγρα» του Γεωργίου Καζάσογλου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες. Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος βιολονίστας Τάτσης Αποστολίδης θα ερμηνεύσει το «Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα» του χατσατουριάν.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση τους «Συμφωνικούς χορούς, έργο 45» του Ραχμάνινοφ, το τελευταίο συμφωνικό έργο του συνθέτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων – Που σημειώνονται διακοπές κυκλοφορίας
- Πάτρα: Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας
- Η EE προσανατολίζεται στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, λέει η φον ντερ Λάιεν
- Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας καλεί τους Ευρωπαίους να επιβληθούν στον «αδύναμο» Τραμπ – «Ρίξτε του γροθιά»
- Ολυμπιακός: Το εντυπωσιακό, πρώτο κάρφωμα του Ταϊρίκ Τζόουνς (vid)
- Hλιακή καταιγίδα έφερε το σέλας στον ουρανό της Ελλάδας – Εικόνες



