Λουκέτο στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Λας Βέγκας 15 μήνες μετά τα εγκαίνιά του
Έκλεισε έπειτα από 15 μόλις μήνες λειτουργίας το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Λας Βέγκας. Η απόφαση ελήφθη από το ομώνυμο ίδρυμα στο πλαίσιο οικονομικών περικοπών, που ματαίωσαν και τη δημιουργία δεύτερου Μουσείου Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη.
38
Έκλεισε έπειτα από 15 μόλις μήνες λειτουργίας το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Λας Βέγκας. Η απόφαση ελήφθη από το ομώνυμο ίδρυμα, στο πλαίσιο περικοπών που έχουν ξεκινήσει λόγω κακής οικονομικής κατάστασης. Οι περικοπές ματαίωσαν και τη δημιουργία δεύτερου Μουσείου Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη προϋπολογισμού 950 εκατ. δολαρίων.
Στο Γκούγκενχαϊμ του Λας Βέγκας εκτίθεντο αντικείμενα που απευθύνονταν στους τουρίστες των καζίνο. Το μουσείο είχε εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2001 και η πρώτη έκθεση που είχε φιλοξενήσει είχε τίτλο Η τέχνη της μοτοσυκλέτας.
Όσο για το δεύτερο μουσείο της Νέας Υόρκης, που θα έφερε την υπογραφή του Φρανκ Γκέρι, θα προστίθετο στο αρχικό κτίριο. Ωστόσο, η κακή οικονομική κατάσταση ανάγκασε το Ίδρυμα Γκούγκενχαϊμ και τους άλλους φορείς, που θα συνέβαλαν οικονομικά στην ανοικοδόμισή του, έκαναν πίσω χαρακτηρίζοντας τα σχέδια «μη ρεαλιστικά» στην παρούσα φάση.
Το πλάνο για το δεύτερο Γκούγκενχαϊμ έγινε γνωστό το 2000. Θα εκτίνετο σε 45 επίπεδα και θα είχε θέα στο Ιστ Ρίβερ του κάτω Μανχάταν. Ο εκθεσιακός χώρος του νέου μουσείου θα είχε έκταση περίπου 4.650 τετραγωνικών μέτρων. Τα σχέδια προέβλεπαν την ύπαρξη πορθμείου που θα οδηγούσε τους επισκέπτες σε ένα κήπο γλυπτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)
- Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτη η αναφορά βουλευτή στη χούντα – Έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα»



