Σε αύξηση πωλήσεων λόγω… Civic ελπίζει η Honda
Η Honda ευελπιστεί ότι οι πωλήσεις της νέας σειράς Civic στην Ευρώπη θα συμβάλουν αποφασιστικά στο διπλασιασμό των πωλήσεων της εταιρείας τα επόμενα τρία χρόνια αλλά και στην κατά 50% μείωση των οικονομικών απωλειών που εμφάνισε στο τρέχον οικονομικό έτος.
Η Honda ευελπιστεί ότι οι πωλήσεις της νέας σειράς Civic στην Ευρώπη θα συμβάλουν αποφασιστικά στο διπλασιασμό των πωλήσεων της εταιρείας τα επόμενα τρία χρόνια αλλά και στην κατά 50% μείωση των οικονομικών απωλειών που εμφάνισε στο τρέχον οικονομικό έτος.
Ο Minoru Harada, πρόεδρος της Honda Motor Europe, δήλωσε ότι η δεύτερη μονάδα παραγωγής στο Swindon, δυτικά του Λονδίνου, θα αυξήσει τη συνολική παραγωγή σε 250.000 μονάδες ετησίως από την επόμενη χρονιά. Την περασμένη χρονιά στο κεντρικό εργοστάσιο του Swindon κατασκευάστηκαν μόλις 74.000 αυτοκίνητα έναντι των 150.000 που είναι σε θέση να παράγει ετησίως.
Η προσπάθεια της Honda για διάκριση στην ευρωπαϊκή αγορά κάθε άλλο παρά εύκολη είναι εξαιτίας της συναλλαγματικής ισοτιμίας της στερλίνας που δεν ευνοεί τις εξαγωγές από τη Βρετανία, της προβληματικής λειτουργίας της γραμμής παραγωγής και του αποτυχημένου προγραμματισμού για την κατσκευή κινητήρων diesel που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA), η Honda διέθεσε το 2000 στην ευρωπαϊκή αγορά 181.703 αυτοκίνητα, αριθμός που η ίδια θα ήθελε να φτάσει τις 230.000 μονάδες για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2002. Ο ίδιος ο Minoru Harada δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ότι οι ετήσιες πωλήσεις μπορούν να φτάσουν τις 350.000 μονάδες έως το Μάρτιο του 2004.
Η… αισιοδοξία αυτή βασίζεται στο λανσάρισμα του Civic με κινητήρες diesel από την Isuzu, αλλά και στην κυκλοφορία των μοντέλων Stream και Jazz στην ευρωπαϊκή αγορά. Ήδη στη δεύτερη μονάδα του Swindon -η οποία κόστισε 130 εκατομμύρια στερλίνες- έχει ξεκινήσει η παραγωγή -με πολύ αργούς ρυθμούς- του πεντάθυρου Civic.
auto.in.gr
- Οι 9 σταθμοί της Ιθάκης, το μεγάλο ευχαριστώ του Τσίπρα και το ταξίδι που μόλις αρχίζει
- Κόρινθος: Νεκρός βρέθηκε 69χρονος – Φέρει τραύμα από όπλο
- Σίξερς – Νικς 114-144: Σαρωτικοί οι Νεοϋορκέζοι, πέρασαν με… σκούπα στους τελικούς της Ανατολής
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Γ’)
- Θεσσαλονίκη: Έρευνες στον ποταμό Λουδία για τη σορό του 54χρονου που δολοφόνησαν
- Astypalaia’s Water Reserves Reach a Critical Point
- Η αγάπη του Λουίς Ενρίκε για την Μπαρτσελόνα δεν ξεχνιέται – Έμαθε ότι νίκησε στο clasico και ύψωσε τη γροθιά του (vid)
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – 20λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442