37

Επίθεση δολοφονίας κατά της εκλεγμένης δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη σημειώθηκε την Παρασκευή κοντά στο πολιτικό της γραφείο. Η επίθεση έγινε την ώρα που κ. Μπακογιάννη βρισκόταν στο αυτοκίνητό της. Ο άγνωστος δράστης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός της.

Η επίθεση έγινε στις 14:55 στη διασταύρωση των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αμαλίας, πολύ κοντά στο γραφείο της κ. Μπακογιάννη.

Ο οδηγός της Γιώργος Λυμπερίου που τραυματίστηκε στον αυχαίνα (διαμπερές τραύμα) και την ωμοπλάτη από τα σκάγια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η δήμαρχος Αθηναίων, που επέστρεψε αμέσως στο γραφείο της, φέρει μικρές εκδορές από θραύσματα γυαλιού.

Ο δράστης Γιώργος Σανδάλης, 35 ετών, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και εξετάζεται από αστυνομικούς προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρη Οικονόμου, ο Γιώργος Σανδάλης, που είναι μηχανικός αυτοκινήτων, στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί αναγκαστικά -ύστερα από εισαγγελική παραγγελία- στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών το 1997.

Τι είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες;

Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ο ένοπλος περίμενε τη Ντόρα Μπακογιάννη έξω από το πολιτικό της γραφείο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μόλις η κ. Μπακογιάννη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο με προορισμό το σπίτι της στην οδό Αραβαντινού, ο δράστης πυροβόλησε με αυτοσχέδια μονόκανη κυνηγετική καραμπίνα προς το αυτοκίνητο της κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη εκείνη την ώρα συμπτωματικά έσκυβε για να πιάσει ένα αντικείμενο που της είχε πέσει και έτσι γλίτωσε από τον πυροβολισμό.

Ο δράστης στη συνέχεια κρατώντας την καραμπίνα άρχισε να τρέχει στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στον πεζόδρομο, με κατεύθυνση προς την Ακρόπολη.

Φθάνοντας στο ύψος του αριθμού 17 όπου βρίσκεται η ισπανική πρεσβεία, ο φρουρός της πρεσβείας είδε το δράστη με την κυνηγετική καραμπίνα και σε συνεργασία με ιδιωτικό αστυνομικό φρουρό που βρέθηκε στο σημείο τυχαία τον ακινητοποίησαν με την απειλή αυτόματου όπλου. Στη συνέχεια ο δράστης συνελήφθη με τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ