30

Τη Μαφάλντα, το μελαχρινό κοριτσάκι με το καυστικό χιούμορ, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι κάτοικοι της Ρώμης, σε μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Αργεντινού Χοακίν Σαλβαδόρ Λαβάδο, περισσότερο γνωστού με το ψευδώνυμο Κίνο.

Όπως μετέδωσε το ΒΒC, την έκθεση διοργανώνει το Πολιτιστικό Ινστιτούτο για τις σχέσεις Ιταλίας – Λατινικής Αμερικής σε συνεργασία με την πρεσβεία της Αργεντινής και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Πολίτης του κόσμου, όπως ο ίδιος θέλει να τον αποκαλούν, ο Αργεντινός Χοακίν Σαλβαδόρ Λαβάδο, αποφάσισε να ονομάσει την έκθεση Ο πατέρας της Μαφάλντα έχει και άλλα παιδιά.

«Διάλεξα αυτό το όνομα γιατί η Μαφάλντα είναι μέρος της δουλειάς μου -περίπου δέκα χρόνια- ενώ η καριέρα μου διαρκεί περίπου 40 χρόνια. Επιπλέον, προτιμώ να δημιουργώ σελίδες με χιούμορ που να έχουν περισσότερους από έναν χαρακτήρα» εξηγεί απαντώντας στη σχετική ερώτηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ