Ο Μίμης Πλέσσας γιορτάζει τα 50 χρόνια μουσικής παρουσίας του στο Μέγαρο Μουσικής
Μετά το καλοκαιρινό Ιωβηλαίο του στο Ηρώδειο, ο Μίμης Πλέσσας γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας του στην μουσική σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής. Για τις 27 Νοεμβρίου προγραμματίζεται η συναλία «Δρόμοι του Σταυρού» με τους Γ.Κότσιρα και Δ.Μπάση.
38
Μετά το καλοκαιρινό Ιωβηλαίο του στο Ηρώδειο, ο Μίμης Πλέσσας γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας του στην ελληνική μουσική σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής. Για τις 27 Νοεμβρίου προγραμματίζεται η συναλία «Δρόμοι του Σταυρού» με τη συνδρομή δύο σημαντικών τραγουδιστών, όπως ο Γιάννης Κότσιρας και ο Δημήτρης Μπάσης.
Στη συναυλία του Μεγάρου συμμετέχουν επίσης η Πένυ Ξενάκη, ο Σπύρος Κλείσσας, ο Αγγελος Χρονάς, η Ελένη Φωτιάδου και η χορωδία «Φίλοι Μοντέρνας Μουσικής» του Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Η συναυλία χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο δεύτερο εμφανίζεται ο Γιάννης Κότσιρας, σε τραγούδια του γνωστού και πολυτραγουδισμένου «Δρόμου» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μίμη Πλέσσα. Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν κομμάτια από το «Ορατόριο» του Πλέσσα, «Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Αγιος των Σκλάβων» σε λιμπρέτο Ιάκωβου Αυλητή.
Επίσης, θα ακουστούν αποσπάσματα από τη σύγχρονη όπερα «Ζευς» σε στίχους Γιάννη Καλαμίτση, κομμάτια από την οπερέτα «Διάλογοι του Λουκιανού» σε στίχους Κώστα Βίρβου και δύο τραγούδια, το «Μοιρολόι» σε στίχους Τ.Λειβαδίτη και «Κυριακή» σε στίχους Κ.Καρυωτάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Είναι το ταχίνι το superfood που δεν ξέραμε;
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές το Σάββατο
- Ακρίβεια: Έτοιμο πακέτο μέτρων αν χρειαστεί
- Πώς μπορεί ένα 14χρονο να ξέρει πώς μοιάζουν τα γεννητικά του όργανα; – Η ερώτηση που έκανε τον Έπσταϊν να «παγώσει»
- Η ανεργία μπορεί να επηρεάσει μέχρι και τα όνειρα
- Το Πεντάγωνο βάζει «στο μάτι» τα ουκρανικά drones αναχαίτισης για να αντιμετωπίσει το Ιράν



