Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Προκρίσεις για τα 4Χ400μ. ανδρών και γυναικών, αποκλεισμοί στα 4Χ100

Προκρίσεις για τα 4Χ400μ. ανδρών και γυναικών, αποκλεισμοί στα 4Χ100

Τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς της Κυριακής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αντίθετα εκτός έμειναν οι ομάδες των 4Χ100μ. καθώς οι απουσίες των Κεντέρη, Θάνου έπαιξαν το ρόλο τους.

26

Στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ400 ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα συμμετάσχει η ελληνική ομάδα. Σήμερα, στη δεύτερη ημιτελική σειρά, οι Δημότσιος, Γκούσης, Οικονομίδης και Ιακωβάκης κατέλαβαν την τρίτη θέση με επίδοση 3:04.31 και έτσι θα δώσουν αύριο το παρών (19:10) στην κούρσα με την οποία ολοκληρώνεται η διοργάνωση.

Αυτή δεν θα είναι όμως και η μοναδική ελληνική καθώς χάρη στο τελευταίο «400άρι» της Χρύσας Γκουντενούδη, και η ελληνική ομάδα 4Χ400 γυναικών προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου.

Οι Δήμητρα Ντόβα, Χαρούλα Μπουντά, Μαρία Παπαδοπούλου, Χρύσα Γκουντενούδη, με επίδοση 3:35.02 κατέλαβαν την 5η θέση στην δεύτερη ημιτελική σειρά και προκρίθηκαν με τον όγδοο καλύτερο χρόνο στον τελικό που θα διεξαχθεί αύριο (18:20).

Στην έβδομη θέση της 2ης ημιτελικής σειράς, έμεινε η σκυταλοδρομία 4Χ100 ανδρών. Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Αρη Γκαβέλα, Αλέξανδρο Κόντζο, Γιώργο Θεοδωρίδη και Βασίλη Σέγκο, κάλυψε τα 400 μέτρα της κούρσας σε 39 δευτερόλεπτα και 92 εκατοστά, πολύ μακριά δηλαδή από το πανελλήνιο ρεκόρ (38.61) και έμεινε εκτός τελικού.

Και η γυναικεία ομάδα 4Χ100 δεν τα κατάφερε όμως. Αποτελούμενη από τις Μαριαλένα Διακάτου, Μάγδα Πανταλέων, Όλγα Καϊδαντζή και Γεωργία Κοκλώνη, με επίδοση 44 δευτερόλεπτα και 4 εκατοστά, κατέλαβε την πέμπτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά και αποκλείστηκε από τον τελικό που θα γίνει αύριο.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί οτι η σύνθεση και των δύο ομάδων μας άλλαξε την τελευταία αστιγμή καθώς στους άνδρες αναμένεονταν να τρέξει ο Κώστας Κεντέρης και στις γυναίκες η κατερίνα Θάνου. Όμως και οι δύο προτίμησαν να μην αγωνιστούν καθώς αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα τραυματισμού.

Εν τω μεταξύ την έβδομη θέση κατέλαβε η Πηγή Δεβετζή στον τελικό του τριπλούν. Η 26χρονη πρωταθλήτρια είχε μόνο τρεις έγκυρες προσπάθεις και με καλύτερη το 14.15 (13.51 και 13.81 οι άλλες δύο) κατάφερε να μπει στην οκτάδα και τελικά να καταταγεί έβδομη.

Η Ασια Χάνσεν βρήκε ευνοϊκό άνεμο 3,1 μ. και στην τελευταία της προσπάθεια «πέταξε» στα 15 μέτρα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Με αυτόν τον τρόπο «έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα» της Φιλανδέζας Χέλι Κουϊβολα που είχε πετύχει ατομικό ρεκόρ 14.83 από την πρώτη προσπάθεια και είχε «αγκαλιάσει» το χρυσό.

Μέτρια ήταν η παρουσία της Πόπης Ουζούνη. Η 29χρονη πρωταθλήτριά μας κατέλαβε τη 12η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας, με επίδοση 17 μέτρα και 38 εκατοστά.

Τη 16η θέση, μεταξύ 22 αθλητριών, κατέλαβε η Αργυρώ Στρατάκη στο έπταθλο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 5.759 βαθμούς.

Tέλος σα να μην… έγινε το αγώνισμα των 5.000 μέτρων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, όσον αφορά την ελληνική παρουσία. Δύο πρωταθλήτριές μας είχαν δηλωθεί στη λίστα συμμετοχών, όμως η Χρύσα Ιακώβου δεν αγωνίστηκε, ενώ η Μαρία Πρωτόπαπα εγκατέλειψε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
Cookies