Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με θρίλερ στο Κύπελλο UEFA o Ηρακλής μαζί με την Ξάνθη, εκτός ο Πανιώνιος

Με θρίλερ στο Κύπελλο UEFA o Ηρακλής μαζί με την Ξάνθη, εκτός ο Πανιώνιος

Στις καθυστερήσεις ο Ηρακλής αν και αγωνίζονταν με 9 παίκτες «έκλεψε» το εισιτήριο της συμμετοχής στο Κύπελλο UEFA από τον Πανιώνιο, καθώς ισοφάρισε σε 1-1. Η Ξάνθη επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της με 2-1 επί της Ξάνθης. Νίκη γοήτρου για το Αιγάλεω.

26

Στις καθυστερήσεις ο Ηρακλής αν και αγωνίζονταν με 9 παίκτες «έκλεψε» το εισιτήριο της συμμετοχής στο Κύπελλο UEFA από τον Πανιώνιο, καθώς ισοφάρισε σε 1-1. Η Ξάνθη επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της με 2-1 επί της Ξάνθης. Νίκη γοήτρου για το Αιγάλεω.

Ισοπαλία «θρίλερ»

Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει «ποτέ να λες ποτέ» και αυτό το ρητό βρήκε τέλεια εφαρμογή στον αγώνα Ηρακλής-Πανιώνιος 1-1, το αποτέλεσμα του οποίου σφράγισε το τέταρτο εισιτήριο που διαθέτει η χώρα μας για το Κύπελλο UEFA.

Αν και βρέθηκαν να χάνουν από το 18 με 1-0 και στα τελευταία λεπτά αγωνίσθηκαν με δύο παίκτες λιγότερους, οι ποδοσφαιριστές του Αγγελου Αναστασιάδη, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και -φυσικά- με την βοήθεια της τύχης, ισοφάρισαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και πήραν τον «χρυσό βαθμό».

Ο Ηρακλής έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν στο 15 ο Φοφόνκα με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και έδωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Νασιόπουλο. Όμως ο έμπειρος επιθετικός, αδράνησε με αποτέλεσμα να χάσει μία κλασσική ευκαιρία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα, ο Καρίμ Μουζαουί, εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο σύγχυση στα καρέ του Ηρακλή και με κοντινό σουτ έδωσε προβάδισμα στους Νεοσμυρνιώτες. Στό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε σαφείς οδηγίες για συγκρατημένο παιχνίδι, προκειμένου να διατηρηθεί το προβάδισμα. Οι παίκτες του τα κατάφεραν και πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Στην επανάληψη, ο Ηρακλής μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει και να πάρει αυτός το εισιτήριο για το UEFA, όμως ο Γιώργος Νασιόπουλος αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης του «γηραιού». Ήταν το 46ο λεπτό όταν ο έμπειρος επιθετικός μπήκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε να περάσει τον Ντρόμπνι και έχασε τον βηματισμό του, με αποτέλεσμα να του φύγει η μπάλα και να χαθεί μία πολύ καλή ευκαιρία.

Στην συνέχεια, το παιχνίδι διεξήχθη κατά κύριο λόγο στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Όμως πιό αποφασισμένοι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν το «χρυσό» γκολ του Μουζαουί και θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει› από το 79, αλλά ο Μαροκινός άσος έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης πάνω από τα δοκάρια του Χαλκιά.

Ο Ηρακλής έκανε την ύστατη προσπάθεια, αλλά ο Χάγκαν τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει και στην εξέλιξη της φάσης, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κολομπούρδας των γηπεδούχων. Αμέσως μετά αποχώρησε ο Βακουφτσής που δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού.

Τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων φάνηκαν αιώνας για τους παίκτες του Πανιωνίου, ενώ έδωσαν στον «γηραιό» την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Αναστασιάδης έδωσε εντολή για φουλ επίθεση και η ασφυκτική πίεση που άσκησαν οι παίκτες του, καρποφόρησε σχεδόν στην εκπνοή, καθώς ο Στολτίδης εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στα καρέ του Ντρόμπνι και με κοντινό σουτ έδωσε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας, που έστειλε τον Ηρακλή στο Κύπελλο UEFA της νέας περιόδου.

Hρακλής: Χαλκιάς, Κυριαζής, Κολομπούρδας, Χαντζί (36΄ Κεμπάτζε), Κουτσουρές, Εντερσον (48΄ Βακουφτσής), Στολτίδης, Δρούγας, Νασιόπουλος, Χάγκαν, Νεμπεγλέρας (63΄ Καλαμπάκας)
Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Φερεκίδης, Βλτσεκ, Γιαννόπουλος, Μπελά (84΄ Ιωάννου), Γκώνιας, Μουζαουϊ, Χασιώτης (90΄ Γκεοργκίεφ), Ευθυμιάδης, Λάλικ (75΄ Τσιμόπουλος), Τσομάκοφ.

Φιέστα στην Ξάνθη

Πραγματική φιέστα στην Ξάνθη, καθώς η ομάδα της ακριτικής πόλης, ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και έδωσε την ευκαιρία στους χιλιάδες φιλάθλους της, να πανηγυρίσουν την «παρθενική» της συμμετοχή στο Κύπελλο UEFΑ.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου νίκησε τον ΟΦΗ με 2-1 και παράλληλα στέρησε από τους Κρητικούς τις όποιες ελπίδες διατηρούσαν για έξοδο στην Ευρώπη.

Οι γηπεδούχοι που από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πήραν τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκαν στο 25ο λεπτό, όταν ο Λάιτνερ, έβγαλε διαγώνια μπαλιά με στόχο τον Λαμπριάκο. Ο έμπειρος επιθετικός έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπεκιάϊ (1-0) δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μάλιστα, η Ξάνθη θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ, όμως ο Μπεκιάι στο 42 είπε δύο φορές «όχι» σε σουτ των Ζωγραφάκη και Λάιτνερ, ενώ στο 45 ο Μπα δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει. Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ έχασε μία καλή ευκαιρία στο 43 όταν ο Σοάρες βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά ο Μπούτσεκ απομάκρυνε με υπερένταση το σουτ του άσου των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, καθώς οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και χωρίς να κουρασθούν ιδιαίτερα, επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό. Όμως στο μεγαλύτερο διάστημα του Β μέρους, δεν έγινε η μεγάλη φάση και έτσι φτάσαμε στο 79ο λεπτό, όπου οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους.

Ο Λαμπριάκος πλαγιοκόπησε την άμυνα του ΟΦΗ και την κατάλληλη στιγμή έκανε την σέντρα στην περιοχή. Εκεί ο Μαροκινός Ουακίλι, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπεκιάϊ, διαμορφώνοντας το 2-0.

Στην αντεπίθεση, ο ΟΦΗ κατάφερε να μειώσει με μία πανομοιότυπη φάση και με πρωταγωνιστές τους Κιάσσο και Ιορδανίδη. Ο βραχύσωμος μέσος έκανε μία διαγώνια μπαλιά με στόχο τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να «γράψει» το τελικό 2-1.

Ξάνθη: Μπούτσεκ, Παπαδημητρίου, Γελαδάρης, Ζαπρόπουλος, Βάλλας, Γκάγκερ (73 Πρίττας), Μπα (73 Κορδονούρης), Ζωγραφάκης, Λαμπριάκος, Ουακίλι (88΄Στεργαλλάς), Λάιτνερ.
ΟΦΗ: Μπεκιάι, Σταυρακάκης, Κολιτσιδάκης, Αδάμος, Κώτσιος, Μουνιόζ (87 Κ. Δερμιτζάκης), Κιάσσος, Διγκόζης, Μπελεβώνης (46 Ιορδανίδης), Σοάρες, Δέντσας (67 Τζανετής).

Αιγάλεω-Ακράτητος 2-1

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το Αιγάλεω, την «παρθενική» του παρουσία στην Α εθνική, καθώς σε αγώνα για την 26η και τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος, το «Σίτι» επικράτησε του Ακράτητου με 2-1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Φωτάκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ουάνκα με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν μοιρασμένο σε φάσεις και υπεροχή, καθώς ο Ακράτητος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 59ο λεπτό με τον Κολιάκο, που αξιοποίησε ιδανικά την ασίστ του Κουτσοκώστα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Τσβετάνοφ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Νικολόπουλο. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπουτσής, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Καλός σε γενικές γραμμές ο Κρεμαστιωτης από την Αργολίδα, που «κιτρίνισε› τους Βακουφτσή, Σκοπελίτη, Μεϊδάνη, Δαμίγο, Μανουσάκη και Σβένσον.

Αιγάλεω: Κοταράς, Μεϊδάνης, Ντελ Σινιόρι (55 Μανουσάκης), Αγρίτης (85 Μπαϊπούσα), Παπουτσής, Ουάνκα, Σκοπελίτης, Συμεωνίδης, Φωτάκης, Νικολόπουλος, Χλωρός (82 Σβένσον).
Ακράτητος: Ιωαννίδης, Δαμίγος, Οτο, Ραζανάουσκας (80 Τοπούζοφ), Μεσέρδης, Μαγκαφίνης, Τάτσης (65 Στεφανίδης), Κολιάκος, Τσβετάνοφ, Κουτσοκώστας, Μικουλένας (73 Κάφαλης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024