Νέα θεραπευτική μέθοδος της οσφυαλγίας
Λονδίνο: Ανακούφιση από την οσφυαλγία υπόσχεται μια νέα τεχνική που φέρει την ονομασία "ηλεκτροθεραπεία μεσοσπονδύλιων δίσκων" ("IDET"). Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η νέα μέθοδος έχει μεγάλες προοπτικές, ωστόσο επισημαίνουν πως δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς που υποφέρουν από δυνατούς πόνους χαμηλά στη μέση.
Λονδίνο: Ανακούφιση από την οσφυαλγία υπόσχεται μια νέα τεχνική που φέρει την ονομασία «ηλεκτροθεραπεία μεσοσπονδύλιων δίσκων» («IDET»). Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η νέα μέθοδος έχει μεγάλες προοπτικές, ωστόσο επισημαίνουν πως δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς που υποφέρουν από δυνατούς πόνους χαμηλά στη μέση.
Όπως μεταδίδει το BBC, η τεχνική περιλαμβάνει τον μερικό καυτηριασμό των νευρικών απολήξεων, καθιστώντας τα λιγότερο ευαίσθητα. Αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέχρι στιγμής εφαρμόζεται σε έξι ιατρικά κέντρα στη Βρετανία.
«Η ηλεκτροθεραπεία μεσοσπονδύλιων δίσκων είναι κατάλληλη για άτομα που αρχίζουν να νιώθουν δυνατούς πόνους αφού περάσουν δέκα με δεκαπέντε λεπτά από την στιγμή που κάθονται σε καρέκλα.Επιπλέον, θα πρέπει πρώτα να έχουν υποβληθεί σε φυσιοθεραπεία»υπογραμμίζει ο χειρουργός Δρ Μπρίαν Φρίμαν από το Queen’s Medical Centre στο Νότιγχαμ.
Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που στρέφεται στην IDET είναι συνήθως τα 45 έτη και πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει ανεπιτυχώς όλες τις συμβατικές θεραπείες.
Σύμφωνα με τον Δρ Φρίμαν, η IDET έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για το 30% των ασθενών του, ενώ αποτελεί λιγότερο επώδυνη και δαπανηρή λύση από τη συμβατική θεραπεία της σπονδυλοδεσίας.
health.in.gr
- «Κρούση» του Άρη στον Κουαμέ, σύμφωνα με τους Ιταλούς
- Τραγωδία με μετανάστες στη Χίο: Όσα είπε στην αναφορά του ο κυβερνήτης του Λιμενικού σκάφους
- Συλλυπητήρια ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Θανάση Σκουρτόπουλου – «Το αποτύπωμα που αφήνει θα μείνει ανεξίτηλο»
- Κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής στη Λακωνία – Μεγάλες ζημιές από χείμαρρους στα χωριά του Ταΰγετου
- Φημολογία για συνεργασία του Φραντσέσκο Τότι με τη Ρόμα
- Βρετανία: Η θέση του Στάρμερ υπό απειλή λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν
- Σαρώνει τη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία – Βροχές και τις επόμενες ώρες στην Αττική
- Επί ποδός οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου λόγω καιρικών φαινομένων-Κλείνουν τα σχολεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/nick-martin-tIatBQ74-VE-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442