Τη συνέχιση των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Ισραήλ ανακοίνωσε η Τζιχάντ
Την πρόθεσή της να συνεχίσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή η οργάνωση Τζιχάντ. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, δεν συμβιβαζόμαστε» ανέφερε ο Αμπού Ιμάντ αλ-Ριφάι, εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Λίβανο.
30
Την πρόθεσή της να συνεχίσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή η οργάνωση Τζιχάντ. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, δεν συμβιβαζόμαστε» ανέφερε ο Αμπού Ιμάντ αλ – Ριφάι, εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Λίβανο.
Νωρίτερα, η ισλαμική οργάνωση Χαμάς είχε ανακοινώσει τον τερματισμό των επιθέσεων αυτοκτονίας στο Ισραήλ, απόφαση που διαμόρφωσε κλίμα αισιοδοξίας στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας, Μπέντζαμιν μπεν Ελιέζερ, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα κρίνει στην πράξη την ανακοίνωση της Χαμάς για τερματισμό των επιθέσεων αυτοκτονίας.
Συγκρούσεις με νεκρούς
Σφοδρές μάχες ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ ανδρών της παλαιστινιακής αστυνομίας και μελών των ισλαμιστικών οργανώσεων Χαμάς και Τζιχάντ στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μετά την κηδεία ενός νεαρού Παλαιστίνιου.
Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας διεξάγονται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Παλαιστινιακής Αρχής να καταστείλει τη δράση των εξτρεμιστικών οργανώσεων που πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ. Υπό την ασφυκτική πίεση του Ισραήλ αλλά και των ΗΠΑ, η αστυνομία της Παλαιστινιακής Αρχής έχει συλλάβει δεκάδες άτομα στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
Τελευταία ενημέρωση: 17.40
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ζαφείρης Μελάς: «Δέχτηκα πάρα πολύ μεγάλο μπούλινγκ λόγω καταγωγής»
- Κορωπί: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού στους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442