Σάββατο 09 Μαϊου 2026
weather-icon 18o
Συγγνώμη από Αραβες και μουσουλμάνους ζήτησε τελικά ο Μπερλουσκόνι

Συγγνώμη από Αραβες και μουσουλμάνους ζήτησε τελικά ο Μπερλουσκόνι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ζήτησε την Παρασκευή συγγνώμη γιατί οι δηλώσεις του -όπως είπε- «προσέβαλαν τους Αραβες και μουσουλμάνους φίλους του». Προσπάθησαν να με κρεμάσουν από μία μεμονωμένη λέξη, την οποία έβγαλαν από τα συμφραζόμενα ολόκληρης της ομιλίας μου, υποστήριξε.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

34

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ζήτησε την Παρασκευή συγγνώμη γιατί οι δηλώσεις του -όπως είπε- «προσέβαλαν τους Αραβες και μουσουλμάνους φίλους του». Προσπάθησαν να με κρεμάσουν από μία μεμονωμένη λέξη, την οποία έβγαλαν από τα συμφραζόμενα ολόκληρης της ομιλίας μου, υποστήριξε.

«Έχουμε συνείδηση του κρίσιμου ρόλου που διαδραματίζουν οι μετριοπαθείς αραβικές χώρες και ιδιαίτερα του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν για να επιλυθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή» προσέθεσε ο Μπερλουσκόνι.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις μουσουλμανικές χώρες με τις δηλώσεις του την περασμένη Τετάρτη στη Γερμανία, σύμφωνα με τις οποίες η Δύση θα πρέπει να έχει συνείδηση της υπεροχής του πολιτισμού της έναντι αυτού του Ισλάμ.


«Δεν μπορεί να βάλει κανείς στο ίδιο επίπεδο όλους τους πολιτισμούς. Θα πρέπει να έχουμε συνείδηση της υπεροχής μας, της υπεροχής του δυτικού πολιτισμού, ο οποίος απαρτίζεται από ένα σύστημα αξιών, το οποίο έχει προσφέρει στους ανθρώπους των χωρών που τον ενστερνίζονται εκτεταμένη ευημερία και εγγυάται τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκεία» είχε δηλώσει στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι «αυτός ο σεβασμός είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει στις ισλαμικές χώρες».


Ο Αραβικός Συνδεσμος ζήτησε χθες από τον Μπερλουσκόνι ή να αρνηθεί ότι έκανε τα σχόλια αυτά ή να ζητήσει συγγνώμη. Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, διευκρίνισε ότι οι Αραβες «αναμένουν εξηγήσεις από την ιταλική κυβέρνηση».


Σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Ντέιβιντ Μπλάνκετ, έκρινε «προσβλητικές, ακατάλληλες και εσφαλμένες» τις δηλώσεις αυτές του Ιταλού πρωθυπουργού και ζήτησε διευκρινίσεις.


Διευκρινίσεις από την Ιταλία για τις δηλώσεις του Μπερλουσκόνι ζήτησε σήμερα και ο Λίβανος. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Λιβάνου προσέθεσε, μάλιστα, ότι ζητήθηκε από τον Ιταλό πρεσβευτή στη χώρα να δώσει το πλήρες κείμενο των δηλώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 09 Μαϊου 2026
Cookies