Δευτέρα 06 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Η Σόφια ζητά από τη Μόσχα την απομάκρυνση τριών Ρώσων διπλωματών

Η Σόφια ζητά από τη Μόσχα την απομάκρυνση τριών Ρώσων διπλωματών

Την απομάκρυνση τριών διπλωματών, τους οποίους κατηγορεί για σχέσεις με δύο Βούλγαρους που έχουν συλληφθεί για κατασκοπία, ζήτησε το Σάββατο η Σόφια από τη Ρωσία.

35

Την απομάκρυνση τριών διπλωματών, τους οποίους κατηγορεί για σχέσεις με δύο Βούλγαρους που έχουν συλληφθεί για κατασκοπία, ζήτησε το Σάββατο η Σόφια από τη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών, Ράντκο Βλάικοφ, οι ενέργειες των τριών διπλωματών δεν συνάδουν προς την ιδιότητά τους και απειλούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.


«Σε ένδειξη καλής θέλησης δεν θα τους χαρακτηρίσουμε ανεπιθύμητα πρόσωπα και θα περιμένουμε μία εβδομάδα να επιλυθεί το πρόβλημα» προσέθεσε ο κ. Βλάικοφ, τονίζοντας ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας συζήτησε το θέμα με το Ρώσο πρεσβευτή.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τους τρεις διπλωμάτες, τα ονόματα των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, με τη σύλληψη της υπαλλήλου του υπουργείου Αμυνας, Λιλιάνα Γκεσέβα, και του απόστρατου συνταγματάρχη Γιάνι Γιανέφ, που κατηγορούνται για κατασκοπία.


Όπως μετέδωσε το βουλγαρικό πρακτορείο BTA, πηγές του υπουργείου Αμυνας ανέφεραν ότι ο Γιάνι Γιανέφ συνελήφθη στην είσοδο της ρωσικής πρεσβείας. Πάντως, ο Ρώσος πρεσβευτής Βλαντιμίρ Τίτοφ αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη της χώρας του στην υπόθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Απριλίου 2026
Απόρρητο