Δεν εγκαταλείπει τον προεδρικό θώκο ο Ουαχίντ
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Αμπντουραχμάν Ουαχίντ, αρνήθηκε κατηγορηματικά να αποχωρήσει από τη θέση του παρά τις διαμαρτυρίες χιλιάδων φοιτητών που διαδήλωσαν τη Δευτέρα έξω από το προεδρικό μέγαρο. Πάντως, οι αναταραχές ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναβάλει την προγραμματισμένη για τον ερχόμενο μήνα αύξηση στις τιμές των καυσίμων.
38
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Αμπντουραχμάν Ουαχίντ, αρνήθηκε κατηγορηματικά να αποχωρήσει από τη θέση του παρά τις διαμαρτυρίες χιλιάδων φοιτητών που διαδήλωσαν τη Δευτέρα έξω από το προεδρικό μέγαρο. Πάντως, οι αναταραχές ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναβάλει την προγραμματισμένη για τον ερχόμενο μήνα αύξηση στις τιμές των καυσίμων.
Όπως μεταδίδει το BBC, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο Ουαχίντ δήλωσε ότι «επιθυμεί να διατηρήσει την ακεραιότητα της χώρας». Όμως, παρά την άρνησή του να εγκαταλείψει την προεδρία, αποφάσισε να δώσει περισσότερες εξουσίες στη δημοφιλή αντιπρόεδρο, Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι.
Οι διαδηλωτές έξω από το προεδρικό μέγαρο έφτασαν τους 10.000, αλλά το αίτημά τους για γενική απεργία δεν εισακούστηκε. Η αστυνομία της Τζακάρτα, αναμένοντας ταραχές, κινητοποίησε 4.000 άνδρες της για να αποτρέψει την «αναρχία». Παρά την τοποθέτησή τους σε στρατηγικά σημεία, δεν αποφεύχθηκαν τα επεισόδια ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του Ουαχίντ.
Η πολιτική αστάθεια και οι βίαιες ταραχές που έχουν ξεσπάσει σε πολλά σημεία της χώρας έχουν φέρει οικονομική ύφεση στην Ινδονησία. Η ρούπια έχει αγγίξει την κατώτατη τιμή της τα δύο τελευταία χρόνια και, όπως αναφέρει το Reuters, η ισοτιμία του τοπικού νομίσματος με το δολάριο κυμαίνεται στις 10.400 ρούπιες.
Οι διαμαρτυρίες της Δευτέρας προστέθηκαν στην αλυσίδα διαδηλώσεων εναντίον του Ουαχίντ, ο οποίος φαίνεται να μην έχει τις δυνάμεις να επαναφέρει την τάξη στη χώρα. Ο Ινδονήσιος πρόεδρος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από τη στιγμή που, το Φεβρουάριο, κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε δύο οικονομικά σκάνδαλα. Η κατάστασή του δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει στο Βόρνεο ανάμεσα σε μέλη της φυλής Νταγιάκ και σε μετανάστες από τη νήσο Μαντούρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
- Παιανία: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε χαντάκι – Είχε ταινία γύρω από τον λαιμό του
- Πάρτι του Τζόλη με την Μπριζ κόντρα στην Άντερλεχτ (vids)
- Ο Μπράιαν Κοξ εξηγεί γιατί ζει χωριστά από τη σύζυγό του
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Χαράλαμπος Αθανασίου – Τάσος Χατζηβασιλείου: Nέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442