Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Θα δώσει απαντήσεις την Παρασκευή – Ανησυχεί η Κομισιόν

Θα δώσει απαντήσεις την Παρασκευή – Ανησυχεί η Κομισιόν

Απαντήσεις στις ερωτήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γιαννάκη, σχετικά με το αεροδρόμιο των Σπάτων, θα δώσει μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

35

Απαντήσεις στις ερωτήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γιαννάκη, σχετικά με το αεροδρόμιο των Σπάτων, θα δώσει μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Σημίτης θα δώσει απαντήσεις σε ό,τι αφορά το νέο αεροδρόμιο στην ώρα του πρωθυπουργού.


Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε μιζέρια τα σχόλια που διατυπώνονται σχετικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου και επανέλαβε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της χώρας, καθώς και για το μεγαλύτερο έργο αυτής της κλίμακας στην Ευρώπη.


Για ένα τέτοιο έργο, προσέθεσε, «είναι μιζέρια να λέμε πότε ακριβώς θα λειτουργήσει, αν λειτουργήσει δηλαδή αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη».


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παραδοθεί σε λειτουργία το αεροδρόμιο εγκαίρως και να είναι ασφαλές για τους επιβάτες και τους επισκέπτες.


Η πρόσβαση και η ασφάλεια προβληματίζουν την Κομισιόν


Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, την ανησυχία του για την ομαλή πρόσβαση στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων και την ασφάλεια των πτήσεων.


Ο κ. Χατζηδάκης επικαλείται την απάντηση που έδωσε σε προφορική ερώτησή του η αρμόδια επίτροπος για θέματα μεταφορών, Λογιόλα ντε Παλάθιο, η οποία ανέφερε στην απάντησή της:


«Πρόσφατα η Επιτροπή ενημέρωσε τις ελληνικές Αρχές για τη σημασία που προσδίδει στην εξασφάλιση της ομαλής πρόσβασης στο αεροδρόμιο των Σπάτων και ιδιαίτερα στην εγγύηση της ασφάλειας των πτήσεων σε κάθε περίπτωση και υπό όλες τις συνθήκες».


Υπενθύμισε ακόμα ότι το Νοέμβριο του 2000 η Κομισιόν δέχτηκε να υπάρξει ρύθμιση σχετικά με την κάλυψη των εξόδων για τη μεταφορά ορισμένων υπηρεσιών της Ολυμπιακής Αεροπορίας στα Σπάτα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies