Μέχρι το Φεβρουάριο του 2001 η προθεσμία δηλώσεων στο Κτηματολόγιο εξαιτίας σωρείας λαθών
Ένα ποσοστό 4% από τα τέσσερα εκατομμύρια ακίνητα που δηλώθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο έχει καταχωριστεί με λανθασμένα στοιχεία, αναφέρει την Τρίτη η εφημερίδα Το Βήμα. Έτσι η προθεσμία δήλωσης των ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο παρατάθηκε μέχρι το Φεβρουάριο του 2001, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να κατοχυρώσουν πλήρως τα περιουσιακά τους στοιχεία.
56
Ένα ποσοστό 4% από τα τέσσερα εκατομμύρια ακίνητα που δηλώθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο έχει καταχωριστεί με λανθασμένα στοιχεία, αναφέρει την Τρίτη η εφημερίδα Το Βήμα. Έτσι η προθεσμία δήλωσης των ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο παρατάθηκε μέχρι το Φεβρουάριο του 2001, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να κατοχυρώσουν πλήρως τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Η πλειονότητα των λαθών εντοπίζεται στις αστικές περιοχές της χώρας, όπου καταγράφονται ακόμη και διπλές δηλώσεις ακινήτων από διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Παράλληλα, πολλά οικόπεδα παρουσιάζουν μικρότερες διαστάσεις από αυτές που έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες τους.
Από την πλευρά της η εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο παραδέχεται ότι μπορεί να σημειώθηκαν λάθη στην ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων· ωστόσο, επισημαίνει ότι ένα μέρος των διαφορών που έχουν διαπιστωθεί πιθανόν να οφείλονται σε λανθασμένες μετρήσεις που έγιναν κατά την αγορά των ακινήτων, σε απαλλοτριώσεις που δεν υπολογίστηκαν από τους ιδιοκτήτες και σε εισφορές γης κατά τη διαδικασία ένταξης των περιοχών στο σχέδιο πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Πυρ ομαδόν» κατά Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση για το Κράτος Δικαίου – «Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
- Ωδή στην πιο τρελή χρονιά της δεκαετίας του ’90
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442