Την Πέμπτη ξεκινά τις εργασίες του το 2ο Ελληνοτουρκικό Συνέδριο Επιχειρηματικής Συνεργασίας
Με τη συμμετοχή 340 επιχειρηματιών από την Ελλάδα και την Τουρκία αρχίζει την Πέμπτη το 2ο Ελληνοτουρκικό Συνέδριο Επιχειρηματικής Συνεργασίας υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στο ξενοδοχείο Metropolitan - Chandris της Αθήνας, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες.
Με τη συμμετοχή 340 επιχειρηματιών από την Ελλάδα και την Τουρκία αρχίζει την Πέμπτη το 2ο Ελληνοτουρκικό Συνέδριο Επιχειρηματικής Συνεργασίας υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στο ξενοδοχείο Metropolitan – Chandris της Αθήνας, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες.
Τις εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχει και αποστολή από την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα παρακολουθήσει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπεύθυνος για θέματα ΕΕ, Μεσούτ Γιλμάζ, που θα απευθύνει χαιρετισμό την Παρασκευή. Εγχώριοι επιχειρηματικοί κύκλοι, σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες ανθελληνικές δηλώσεις του στην Τουρκία, υπενθύμιζαν ότι οι θέσεις του Γιλμάζ είναι γνωστές από το παρελθόν.
Οι εργασίες του συνεδρίου καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των εμπορικών επιχειρηματικών και γενικότερα των οικονομικών δραστηριοτήτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Επίσης, θα εξεταστούν οι δυνατότητες της από κοινού επιχειρηματικής συνεργασίας με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρώτο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με στόχους την αξιοποίηση των οικονομικών δυνατοτήτων των δύο χωρών και την περαιτέρω δυναμική συνεργασία για την πραγματοποίηση επενδύσεων.
- Τσουκαλάς: Γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της για την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές;
- Εκτός πραγματικότητας ο Μητσοτάκης, «ξεφεύγει» με… χιούμορ για τη Euroleague
- Κένι: «Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»
- Ηράκλειο: Ζήτημα χρόνου να παραδοθεί ο δεύτερος δράστης της αιματηρής επίθεσης έξω από μπαρ
- Νιγηρία: Διεθνής κατακραυγή για επιθέσεις σε γυναίκες σε «φεστιβάλ βιασμού» – Σκληρές εικόνες
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε Οδησσό και Χερσώνα από ρωσικά πλήγματα με drones
- Ποια είναι η νέα ομάδα του 40χρονου Χουλκ…
- Η AI «σβήνει» τη Gen Z από την αγορά εργασίας – Το μεγάλο λάθος των επιχειρήσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442