Επιβράδυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας και αύξηση της ανεργίας αναμένεται στις ΗΠΑ
Τα στοιχεία που πρόκειται να δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα, την απασχόληση και την καταναλωτική εμπιστοσύνη θα προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για την επιβράδυνση της «τάχιστης» αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.
27
Τα στοιχεία που πρόκειται να δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα, την απασχόληση και την καταναλωτική εμπιστοσύνη θα προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για την επιβράδυνση της «τάχιστης» αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης ΝΑΡΜ, ο οποίος εξηγεί τη δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα, έχει πιθανώς υποχωρήσει για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, στις 49,5 μονάδες έναντι των 49,9 μονάδων του Σεπτεμβρίου. Όταν ο δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 50 μονάδες, σημαίνει ότι η μεταποίηση εισέρχεται σε περίοδο ύφεσης, ενώ, όταν ξεπερνά τις 50 μονάδες, σημαίνει πως αναπτύσσεται.
Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Παρασκευή ότι οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 3.000 τον Οκτώβριο, ενώ η ανεργία έχει ενδεχομένως σημειώσει οριακή άνοδο, στο 4% έναντι του 3,9% το Σεπτέμβριο.
Επίσης, το υπουργείο Εργασίας θα γνωστοποιήσει τα στοιχεία για την παραγωγικότητα του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με τα οποία οι αναλυτές προβλέπουν πως ο ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας θα έχει ελαττωθεί στο 3,5% από 5,7% το δεύτερο τρίμηνο.
Τέλος, το υπουργείο Εργασίας θα εκθέσει στοιχεία για τα προσωπικά εισοδήματα και τις ιδιωτικές δαπάνες, με τους αναλυτές να εκτιμούν την επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των προσωπικών εισοδημάτων στο 0,6% το Σεπτέμβριο από 0,4% τον Αύγουστο και την αύξηση των ιδιωτικών δαπανών με τον ίδιο ρυθμό όπως τον Αύγουστο, κατά 0,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της για την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές;
- Εκτός πραγματικότητας ο Μητσοτάκης, «ξεφεύγει» με… χιούμορ για τη Euroleague
- Κένι: «Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»
- Ηράκλειο: Ζήτημα χρόνου να παραδοθεί ο δεύτερος δράστης της αιματηρής επίθεσης έξω από μπαρ
- Νιγηρία: Διεθνής κατακραυγή για επιθέσεις σε γυναίκες σε «φεστιβάλ βιασμού» – Σκληρές εικόνες
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε Οδησσό και Χερσώνα από ρωσικά πλήγματα με drones
- Ποια είναι η νέα ομάδα του 40χρονου Χουλκ…
- Η AI «σβήνει» τη Gen Z από την αγορά εργασίας – Το μεγάλο λάθος των επιχειρήσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442