Δευτέρα 13 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Επιστροφή στην κορυφή του μπάσκετ<I>Παρουσιάστηκε ο «νέος» Ολυμπιακός</I>

Επιστροφή στην κορυφή του μπάσκετΠαρουσιάστηκε ο «νέος» Ολυμπιακός

Κανείς δεν έλειπε από την επίσημη παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, που έγινε την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Σωκράτης Κόκκαλης, καλωσόρισε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και έδωσε το σύνθημα: «Να επιστρέψει ο Ολυμπιακός εκεί που του αρμόζει, στην κορυφή».

75

Κανείς δεν έλειπε από την επίσημη παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, που έγινε την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Σωκράτης Κόκκαλης, καλωσόρισε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και έδωσε το σύνθημα: «Να επιστρέψει ο Ολυμπιακός εκεί που του αρμόζει, στην κορυφή».

Η εκδήλωση έγινε κυρίως για να παρουσιαστούν οι νέοι παίκτες, ο Ντέιβιντ Ρίβερς, ο Ντίνο Ράτζα, ο Νίκος Οικονόμου, ο Νίκος Μπουντούρης, ο Στεφάν Ρισασέ, ο Πάτρικ Φέμερλινγκ, ο Παναγιώτης Ματζάνας και ο Γιώργος Πρίντεζης.


«Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε ώστε ο Ολυμπιακός να επιστρέψει ξανά στην κορυφή, ώστε η ομάδα να φέρει αποτελέσματα και θέαμα και ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο. Μία πρώτη γεύση από το θέαμα που μπορούμε να προσφέρουμε πήρα από το τουρνουά της Τεργέστης» υποστήριξε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος παρουσίασε έναν έναν τους παίκτες τονίζοντας ότι «οι περισσότεροι είναι έμπειροι και αναγνωρισμένης αξίας και θα βοηθήσουν σημαντικά».


Επίσης, παρουσιάστηκε ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων», ο Ηλίας Ζούρος.


«Θα μας βοηθήσει να πάρουμε τα πρωτεία από την προηγούμενη ομάδα του» τόνισε ο κ. Κόκκαλης για το Νίκο Οικονόμου, για τον Ντίνο Ράτζα υπογράμμισε ότι «είναι παγκοσμίως γνωστός», για τον Ντέιβιντ Ρίβερς ότι «είναι παλιός μας γνώριμος, που ύστερα από μικρή διακοπή και καλή πορεία στην Τουρκία επιστρέφει για να ενισχύσει την ομάδα» και έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Ρισασέ «που γύρισε με Ολυμπιακό μετάλλιο».


Η ULEB


Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναφέρθηκε και στην ULEB και το νέο ανεξάρτητο πρωτάθλημα των ευρωπαϊκών συλλόγων υπογραμμίζοντας:


«Μαζί με άλλες 23 ομάδες, την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, πήγαμε σε αυτό το πρωτάθλημα. Παλιά είχε συζητηθεί και με τη FIBA η προοπτική δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού NBA, ώστε να αναβαθμιστεί το άθλημα και να πάρει νέα ώθηση, ωστόσο η διεθνής ομοσπονδία δεν το πήρε στα σοβαρά και το μόνο στο οποίο αρκέστηκε ήταν να κάνει πρωτοφανή και άδικη επίθεση στην ULEB».


Επιπλέον, έκανε λόγο και για την απόφαση της ΕΟΚ να μην επιτρέψει στους Έλληνες διαιτητές που θα διευθύνουν αγώνες της ULEB να σφυρίξουν και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, διαγράφοντάς τους από την ΟΔΚΕ.


«Η απόφαση αυτή είναι άδικη και αυθαίρετη, κόντρα στο ελληνικό Σύνταγμα και στους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Ζούρος: Υπομονή και επιμονή


Έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση και μαζί με τους παίκτες του να κάνει ξανά τον Ολυμπιακό κυρίαρχο του ελληνικού μπάσκετ είναι ο τεχνικός της ομάδας, Ηλίας Ζούρος.


«Ξεκινάμε μία μεγάλη προσπάθεια, ώστε μετά από τρία στείρα χρόνια να φέρουμε ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Μην ξεχνάμε ότι στην ομάδα ήλθαν οκτώ νέοι παίκτες, ενώ δύο παίκτες μου (Ρισασέ, Ντε Μιγκέλ) γύρισαν μόλις πριν λίγες ημέρες από το Σίδνεϊ.


»Πλέον ισχύουν νέοι κανονισμοί και καμία ομάδα δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμη. Χρειαζόμαστε κοντά μας και τον κόσμο, που τόσο μας έλειψε. Και ευελπιστούμε ότι με την προσπάθειά μας θα τον πείσουμε και θα τον φέρουμε ξανά δίπλα μας.»


Ο λόγος στους παίκτες


Ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι που θα φορούν πλέον την «ερυθρόλευκη» φανέλα δήλωσαν όλοι οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού.


Νίκος Οικονόμου: «Είμαι χαρούμενος που ήλθα στον Ολυμπιακό. Γυρνάω στην παλιά μου γειτονιά. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση και πρέπει να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν να προσαρμοστώ τόσο γρήγορα.»


Νίκος Μπουντούρης: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την ομάδα μου. Αυτό που χρειάζεται είναι να παίξουμε ως Ολυμπιακός. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τους παίκτες του Ολυμπιακού και το ένιωσα ως αντίπαλος είναι η ψυχή που βγάζουν στο γήπεδο και ο τσαμπουκάς.»


Ντίνο Ράτζα: «Το πόσα τελικά θα καταφέρουμε θα εξαρτηθεί από το μέρος των δυνατοτήτων μας που θα βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Μας περιμένει μία μακρά περίοδος αγωνιστικών υποχρεώσεων και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε και να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται.»


Ντέιβιντ Ρίβερς: «Νιώθω πολύ καλά που γύρισα σε γνώριμο περιβάλλον, τα πάντα μου είναι γνωστά. Ξέρω ότι η οργάνωση είναι υψηλού επιπέδου. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι μία νέα πρόκληση για εμένα. Στόχος, να γυρίσουμε τον Ολυμπιακό εκεί που τον θέλει η παράδοση, δηλαδή στην κορυφή.»


Πάτρικ Φέμερλινγκ: «Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για μένα, ήλθα σε μία μεγάλη ομάδα, σε ένα σύλλογο οργανωμένο. Ευελπιστώ ότι θα έλθουν οι επιτυχίες.»


Στεφάν Ρισασέ: «Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ. Πρώτη φορά περνώ τα σύνορα της Γαλλίας και σίγουρα θα μάθω πολλά. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία χρονιά συναρπαστική, με μία πολύ καλή ομάδα και συμπαίκτες εξαιρετικούς.»


Τη χαρά τους εξέφρασαν και οι δύο «άπειροι», ο Παναγιώτης Ματζάνας και ο Γιώργος Πρίντεζης, που υπογράμμισαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία, να μάθουν από τους συμπαίκτες τους και να φτάσουν στο επίπεδο που απαιτείται για να γίνουν κάποτε βασικοί.


Ντράγκαν Τάρλατς: Ένας φίλος από τα παλιά βρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση της νέας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον νυν σέντερ των Σικάγο Μπουλς, Ντράγκαν Τάρλατς ο οποίος αναφερόμενος στην παρουσία του τόνισε: Αισθάνομαι περίεργα που βρίσκομαι εδώ, αλλά είμαι εκτός ομάδας. Έπρεπε να έρθω γιατί έτσι αισθάνθηκα. Ήθελα να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα μου και στους πρώην συμπαίκτες μου με τους οποίος πέρασα καταπληκτικά χρόνια. Με το ΝΒΑ αλλάζει μια σελίδα της ιστορίας μου, όπως άλλαξε και τότε που πήρα την μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμος και σίγουρος ότι θα πετύχω και θα τα καταφέρω.


Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Γιουγκοσλαβία ο πρώην «ερυθρόλευκος» σέντερ τόνισε: «Δεν είναι δυνατό να μην επηρεάζεσαι όταν βλέπεις αυτή την κατάσταση. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε από μακριά να βοηθήσουμε με το δικό μας τρόπο όσο μπορούμε και όπως μπορούμε, είτε οικονομικά είτε μέσω του αθλητισμού. Νομίζω όμως ότι ήλθε η ώρα να αποκτήσει και η Γιουγκοσλαβία μια πραγματική δημοκρατία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Απριλίου 2026
Cookies