Νέο τσιπ από την Texas Instruments για μουσικές συσκευές
Η εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών Texas Instruments παρουσίασε ένα νέο τσιπ που απευθύνεται σε ψηφιακές μουσικές συσκευές με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και θα επιτρέπει στα MP3όφωνα να παίζουν μέχρι και 70 ώρες μουσική με δύο απλές μπαταρίες.
65
Η εταιρεία κατασκευής μικροεπεξεργαστών Texas Instruments παρουσίασε ένα νέο τσιπ που απευθύνεται σε ψηφιακές μουσικές συσκευές με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και θα επιτρέπει στα MP3όφωνα να παίζουν μέχρι και 70 ώρες μουσική με δύο απλές μπαταρίες.
Το νέο τσιπ, που μετατρέπει ήχους και μουσική σε ψηφιακά σήματα, ήδη διατίθεται σε εταιρείες που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν στις συσκευές τους, όπως μετέδωσε το Techweb τη Δευτέρα.
Οι ψηφιακές μουσικές συσκευές επιτρέπουν στο χρήστη να κατεβάζει μουσική από το Διαδίκτυο ή από άλλους δίσκους, όπως CD, την οποία στη συνέχεια μπορεί να ακούσει καθ οδόν.
Το μικρό μέγεθος του τσιπ βοηθά στη δημιουργία πολύ μικρών μουσικών συσκευών. Για παράδειγμα, η Sony σχεδιάζει ένα MP3όφωνο το οποίο θα έχει το μέγεθος μαρκαδόρου.
Γενικότερα, η αγορά των ψηφιακών μουσικών συσκευών αναμένεται ότι θα γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Η Texas Instruments υπολογίζεται ότι έχει το μεγαλύτερο ποσοστό (48%) σε αυτή την αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ απαιτεί υποταγή από τις εταιρείες ΑΙ – Εκβιάζει για νέα εργαλεία πολέμου
- «Δολοφόνοι, εσείς είστε το νέο Άουσβιτς» του Θανάση Τριαρίδη, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
- Στο Alithia Forum της κυβέρνησης η δημοσκοπική Marc που ελέγχεται για εικονικά τιμολόγια αξίας χιλιάδων ευρώ
- Βουλγαρία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές
- «Ρελάνς» επιδιώκει ο Ανδρουλάκης απέναντι στο Μαξίμου- Στο «κάδρο» υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ
- Looksmaxxing: Πως επηρεάζει τους άνδρες το νέο trend στα social media;
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων λόγω Μέσης Ανατολής
- Επλήγη πλοίο στα στενά του Ορμούζ – «Την πιο σφοδρή επίθεση» κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε το Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442