Ακόμα μία εβδομάδα θα παραμείνει ο Τίμιος Σταυρός στη Μητρόπολη Αθηνών
Εως την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα παραμείνει τελικά στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών ο Τίμιος Σταυρός, προκειμένου να τον προσκυνήσουν και όσοι πιστοί δεν πρόλαβαν μέχρι στιγμής. Αναφορικά με το δημοψήφισμα της Εκκλησίας, μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος θα γίνει κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας συνοδικής επιτροπής την προσεχή Πέμπτη.
55
Εως την ερχόμενη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα παραμείνει τελικά στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών ο Τίμιος Σταυρός, προκειμένου να τον προσκυνήσουν και όσοι πιστοί δεν πρόλαβαν μέχρι στιγμής. Αναφορικά με το δημοψήφισμα της Εκκλησίας, μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος θα γίνει κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας συνοδικής επιτροπής την προσεχή Πέμπτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Η Καθημερινή, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ζήτησε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να παρατείνει για μία ακόμα εβδομάδα την παραμονή του Τιμίου Σταυρού στη Μητρόπολη Αθηνών, αίτημα που έγινε αποδεκτό.
Στο μεταξύ, οι τρεις μητροπολίτες Ναυπάκτου, Δημητριάδος και Καισαριανής -που έχουν αναλάβει την οργάνωση και την παρακολούθηση της συλλογής υπογραφών- έχουν προγραμματίσει συνάντηση στις 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία του «δημοψηφίσματος».
Ηδη από την περασμένη Τρίτη, η Ιερά Σύνοδος έχει ζητήσει από όλους τους μητροπολίτες να στείλουν έως τις 29 Σεπτεμβρίου εγγράφως τις πρώτες τους εκτιμήσεις, καθώς και τυχόν προτάσεις τους για τη συνέχιση της διαδικασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καμπανάκι από Copernicus: Οι ωκεανοί κοντά σε επίπεδα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας
- Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
- Μην τα παρατάς: Επτά τρόποι για να «νικήσεις» την αναβλητικότητα
- Παναθηναϊκός για τις εγκαταστάσεις στη Βαλένθια: «Αποδυτήρια σαν αποθήκη, δεν μπορούσαν να αλλάξουν μαζί έξι προπονητές» (vid)
- Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442