Βομβιστική επίθεση σε γραφεία του ΟΑΣΕ στην Πρίστινα
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε κτίριο του ΟΑΣΕ στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα. Από τη βομβιστική επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά μερικοί εργαζόμενοι και προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που στεγάζονται στο κτίριο.
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε κτίριο του ΟΑΣΕ στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα. Από τη βομβιστική επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά μερικοί εργαζόμενοι και προκλήθηκαν εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων που στεγάζονται στο κτίριο.
Στην περιοχή μετέβη σχεδόν αμέσως ο πολιτικός διοικητής της επαρχίας Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα οι δράστες της επίθεσης είναι εχθροί της δημοκρατίας, που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή δημοτικών εκλογών στο Κόσοβο, στις 28 Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ, δυνάμεις της UNMIK και της KFOR έχουν αποκλείσει την περιοχή, ωστόσο δεν έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων. Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τους δράστες, καθώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος από τη στιγμή που σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της επαρχίας στεγάζονται σε αυτό το κτίριο δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ.
Νέες διαδηλώσεις των εργαζομένων του εργοστασίου Τρέπτσα
Νέες διαδηλώσεις πραγματοποίησαν χθες και σήμερα στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα οι εργαζόμενοι του σερβικού εργοστασίου κατεργασίας μολύβδου στην πόλη Ζβέτσαν, διεκδικώντας την άμεση επαναλειτουργία του. Το εργοστάσιο έκλεισε προ ημερών, ύστερα από διαπίστωση ειδικών του ΟΗΕ ότι ευθύνεται για τη μόλυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή.
Εκπρόσωπος των εργαζομένων δήλωσε ότι ζητούν να τους δοθεί η ευκαιρία να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο. Επίσης, προσέθεσε ότι αρνούνται κατηγορηματικά να δεχτούν την πρόταση του Βελιγραδίου και να μεταβούν στη Σερβία, προκειμένου να εργαστούν σε άλλα εργοστάσια του ομίλου Τρέπτσα.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.