Απαισιόδοξοι οι φοιτητές για το επαγγελματικό τους μέλλον
Ανήσυχοι εμφανίζονται οι φοιτητές σχετικά με το μέλλον τους στην αγορά εργασίας, όπως αποκαλύπτει έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ενα σημαντικό ποσοστό, το 40% των φοιτητών, πιστεύει ότι στο μέλλον θα μείνει άνεργο.
Ανήσυχοι εμφανίζονται οι φοιτητές σχετικά με το μέλλον τους στην αγορά εργασίας, όπως αποκαλύπτει έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ενα σημαντικό ποσοστό, το 40% των φοιτητών, πιστεύει ότι στο μέλλον θα μείνει άνεργο.
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.294 πρωτοετείς και τελειόφοιτοι φοιτητές του πανεπιστημίου. Ενα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η διαφοροποίηση των απαντήσεων από τμήμα σε τμήμα, αλλά και από πρωτοετείς σε τελειόφοιτους.
Ομως, η έρευνα έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει ανάλογα συμπεράσματα παλαιότερων ερευνών, αφού και πάλι οι φοιτητές εμφανίζονταν απαισιόδοξοι σχετικά με τις προοπτικές μετά την αποφοίτησή τους. Μια απαισιοδοξία, όμως, που δεν αποτελεί γενικό κανόνα. Τα αποτελέσματα φανερώνουν πως σε άλλες σχολές οι σπουδές δυναμώνουν τα οράματα των φοιτητών για το επαγγελματικό τους μέλλον και σε άλλες τα εξανεμίζουν.
Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ελευθεροτυπία, το φαινόμενο της ανεργίας αποδίδεται κυρίως στην πληθώρα των πτυχιούχων σε σχέση με τις περιορισμένες θέσεις εργασίας που προσφέρονται.
Επίσης, σε μεγάλο ποσοστό (56,5%) υφίσταται το αίτημα για σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την εξασφάλιση της δυνατότητας για πρακτική άσκηση (46,3%).
Ενδιαφέρον είναι, ακόμα, το συμπέρασμα πως οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (περίπου το 75%) σπουδάζουν σε σχολή που δεν αποτελούσε την πρώτη τους επιλογή. Πάντως, το 43% υποστηρίζει ότι, εάν έκανε τώρα τις επιλογές του, θα επέλεγε και πάλι το ίδιο τμήμα στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Το 65,3% των ερωτηθέντων φοιτητών εντοπίζει την έλλειψη εργασιακών θέσεων ως το κύριο αίτιο ύπαρξης μεγάλου αριθμού ανέργων στη χώρα μας, καθώς ένα 63,3% θεωρεί τους υπεράριθμους πτυχιούχους ως έναν από τους βασικότερους παράγοντες διαμόρφωσης της σημερινής εικόνας στον εργασιακό χώρο.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions