Πρωτόπαππας, Σκανδαλίδης και Κωνσταντόπουλος μιλούν για το εργασιακό
Ο διάλογος, η ανάλυση και η κατανόηση των αλλαγών από την κοινωνία, είναι τα συστατικά που θα διαδραματίσουν το βασικό ρόλο στην επίλυση των εργασιακών προβλημάτων, όπως υποστηρίζει ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. Από την πλευρά του, ο Κώστας Σκανδαλίδης ζητά ενίσχυση των εργοδοτών για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση μπαγιάτικο προϊόν.
49
Ο διάλογος, η ανάλυση και η κατανόηση των αλλαγών από την κοινωνία, είναι τα συστατικά που θα διαδραματίσουν το βασικό ρόλο στην επίλυση των εργασιακών προβλημάτων, όπως υποστηρίζει ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. Από την πλευρά του, ο Κώστας Σκανδαλίδης ζητά ενίσχυση των εργοδοτών για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση μπαγιάτικο προϊόν.
Μιλώντας για τις αντιρρήσεις που προβάλλει η ΓΣΕΕ στα θέματα που έχει προτείνει η κυβέρνηση για την απασχόληση και τη μείωση της ανεργίας, ο κ. Πρωτόπαππας επισημαίνει ότι η ΓΣΕΕ διαφωνεί σε ορισμένα μέτρα, που αφορούν στην προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων στα νέα δεδομένα της αγοράς, κάτι που αφορά μόνο σε ένα μικρό μέρος του διαλόγου που προτείνει η κυβέρνηση με τους εννέα άξονες συζήτησης.
Οσον αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ζητά η ΓΣΕΕ, ο κ. Πρωτόπαππας τονίζει ότι, για να μη δημιουργηθεί έλλειμμα ανταγωνιστικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση προτείνει την παράταση μιας επιπλέον ώρας την ημέρα για τους εργαζομένους, με την υποχρέωση βεβαίως αντίστοιχα μικρότερου ωραρίου εργασίας ή και με επιπλέον ρεπό αμέσως μετά.
Στο μεταξύ, για το 2% των απολύσεων που προβλέπεται για τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζομένους, ο υφυπουργός Εργασίας τονίζει ότι το όριο αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Το 35ωρο στο επίκεντρο
Για το 35ωρο ο υφυπουργός υπογραμμίζει: Από το 1995 το 35ωρο αποτελεί την πολιτική απάντηση στο ερώτημα του πώς η νέα τεχνολογία αξιοποιείται θετικά για την απασχόληση και για την ποιότητα ζωής του εργαζομένου και προσθέτει: Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου συνδέεται άρρηκτα με τη νέα οργάνωση του χρόνου εργασίας.
Επίσης, στο Εθνος της Κυριακής ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρει: Η κυβέρνηση θα πρέπει να θεσπίσει πιλοτικές μορφές για την εφαρμογή του 35ωρου, ενισχύοντας εργοδότες και επιχειρήσεις για νέες θέσεις εργασίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αναφέρει: Οι κυβερνητικές προτάσεις για τις εργασιακές σχέσεις είναι ένα μπαγιάτικο, φιλελεύθερης επιλογής, προϊόν, με σοσιαλιστικό περιτύλιγμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Κέιτι Πέρι: Οι νέες φωτογραφίες που ανέβασε με τον Τζάστιν Τριντό και τη Μιράντα Κερ
- Σχηματίζεται το νέο Champions League: Γνωστό το 1/3 της League Phase για τη σεζόν 2026-27
- Οι «Βάστα Σόιμπλε» επιστρέφουν – εάν έφυγαν ποτέ
- Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα
- «Ήμερη, Η Ανατομία μιας Πτώσης»: Για 15 παραστάσεις στο θέατρο Πορεία
- Η Τουρκία προσπαθεί να μετατρέψει τον πόλεμο ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν σε πολιτική και οικονομική ευκαιρία
- ΗΠΑ: Αεροσκάφος της United Airlines χτύπησε φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϊ πριν προσγειωθεί
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 04.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-melquizedeque-32598114-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442