Αλλαγές στο ασφαλιστικό και νέες θέσεις εργασίας προαναγγέλλει ο Κ.Σημίτης
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, το χρηματιστήριο και η ανεργία ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η εφ όλης της ύλης συνέντευξη του Κ.Σημίτη στον Ελεύθερο Τύπο τη Δευτέρα.
51
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, το χρηματιστήριο και η ανεργία ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η εφ όλης της ύλης συνέντευξη του Κ.Σημίτη στον Ελεύθερο Τύπο τη Δευτέρα.
Το ασφαλιστικό είναι ένα πρόβλημα το οποίο χρειάζεται μεταρρύθμιση. Ξεκαθαρίζω όμως, για άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα επισημαίνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τα κριτήρια που θα θέσουμε για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος είναι η βιωσιμότητά του και η κοινωνική πολιτική. Η λύση θα βρεθεί με συναινετικές διαδικασίες, χωρίς αιφνιδιασμούς, περικοπές και υπονομεύσεις ώριμων ασφαλιστικών δικαιωμάτων προσθέτει.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο μείζον κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας, υποσχόμενος ότι την επόμενη τετραετία θα δημιουργηθούν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, καθώς και άλλες 300.000 θέσεις κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων.
Σχετικά με το χρηματιστήριο, ο Κ.Σημίτης επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για μία υπόθεση που αφορά πρώτα από όλα στις επιχειρήσεις και στους επενδυτές, ενώ τονίζει πως η σταθερότητα και η καλή πορεία της οικονομίας αποτελούν βάσεις στήριξης του ΧΑΑ.
Πραγματοποιώντας εμφανή στροφή προς τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, ο πρωθυπουργός ομολογεί ότι η σύγκλιση της οικονομίας έγινε με το μόχθο και τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Τέλος, αναφερόμενος στην παγκοσμιοποίηση, ο Κ.Σημίτης υποστηρίζει ότι εάν είμαστε μία απομονωμένη εθνική οικονομία εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η διαδικασία της παγκοσμιοποίησης ενδέχεται να επιφέρει πολύ ισχυρούς κλυδωνισμούς στην οικονομία μας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…
- Έρχεται νέα δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στοιχεία που εμπλέκουν νέο «γαλάζιο» πρώην υπουργό
- Αυτά είναι τα αξεσουάρ αυτοκινήτου που ίσως σου κοστίσουν ακριβά – Τι απαγορεύεται με τον νέο ΚΟΚ
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Εξετάζεται η τοποθέτηση συσκευής καρδιακής υποβοήθησης
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442