Κατς: Ο αρχικός σχεδιασμός του Ισραήλ προέβλεπε ότι θα έπληττε το Ιράν στα μέσα του έτους
«Προβλεπόταν μια επιχείρηση, για τα μέσα του έτους, με τους ίδιους στόχους», είπε ο Κατς, σύμφωνα με το γραφείο του, σε ομιλία ενώπιον στελεχών της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών.
Στα μέσα του 2026 σκόπευε το Ισραήλ αρχικά να πλήξει το Ιράν, όμως οι εξελίξεις στη χώρα αυτή και την ευρύτερη περιοχή κατέστησαν αναγκαίο να επισπευσθεί το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς.
«Προβλεπόταν μια επιχείρηση, για τα μέσα του έτους, με τους ίδιους στόχους», είπε ο Κατς, σύμφωνα με το γραφείο του, σε ομιλία ενώπιον στελεχών της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών.
«Όμως λόγω των εξελίξεων και των συνθηκών, κυρίως των γεγονότων που συνέβησαν στο Ιράν, της στάσης του Αμερικανού προέδρου και της δυνατότητας να οργανωθεί μια κοινή επιχείρηση, κατέστη αναγκαίο να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο», πρόσθεσε.
Κατά το κίνημα αμφισβήτησης των ιρανικών αρχών, που πνίγηκε στο αίμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τους διαδηλωτές ότι έχουν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον και ότι οι ΗΠΑ στέκουν στο πλευρό του ιρανικού λαού.
Οι Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκαναν παρόμοιες δηλώσεις και κάλεσαν τους Ιρανούς να ξεσηκωθούν κατά της κεντρικής εξουσίας.
Όμως, μολονότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την ανατροπή του σημερινού καθεστώτος, ο βασικός δεδηλωμένος στόχος τους είναι να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να καταστρέψουν τις βαλλιστικές δυνατότητές του.
- «Σε ποια ηλικία σταματάει το σεξ;» – Το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» ψάχνει την απάντηση στο μεγάλο ερώτημα
- Κηφισιά-ΠΑΟΚ 1-4: Στην κορυφή με σπρώξιμο από τους Φωτιά, Βεργέτη
- Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση – Τι πρέπει να ξέρουν οι 18αρηδες
- Λευκός Οίκος: «Η Ισπανία θα συνεργαστεί με τον αμερικανικό στρατό» – Διαψεύδει η κυβέρνηση Σάντσεθ
- Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Μεταξουργείο – Κλειστή η οδός Κεραμεικού
- Το μήνυμα του Λαζόπουλου για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη: «Είστε η απεχθέστερη κυβέρνηση που πέρασε στη Μεταπολίτευση»


